Jandarma çadırları kaldırmıştı: Valilikten Akbelen’de ağaç kesileceği iddialarına yalanlama

Muğla Valiliği, Akbelen’deki müdahalenin tahliyeye yönelik olduğunu, yeni ağaç kesimlerinin yapılmayacağını açıkladı. Avukat İsmail Hakkı Atal, özel araziye giren ekiplerin suç işlediğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

Esma Turan

MUĞLA - Muğla'nın Milas ilçesine bağlı İkizköy’de bulunan Akbelen Ormanı'nda yapılmak istenen kömür madenine karşı bölge halkı ve yaşam savunucularının nöbeti devam ederken, jandarma sabah saatlerinde nöbet alanına girdi. Jandarma ekipleri alanda bulunan çadırları ve bazı malzemeleri kaldırdı.

İkizköy Çevre Komitesi'nden Necla Işık, henüz ağaç kesimi olmadığını belirterek, “Oradaki çadırlar ve tüm eşyalar boşaltılıyor. Muhtemelen kesime de orayı boşalttıktan sonra bir an önce başlarlar” ifadesinde bulunmuştu.

Muğla Valiliği’nden ağaçların kesileceğine yönelik iddialara, “Yeni ağaç kesimi söz konusu değil" açıklaması geldi.

VALİLİK: ASILSIZ İDDİALAR

Valilik tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Milas ilçesi Akbelen Mevkiinde, Orman Bölge Müdürlüğü’nün sorumluluğunda bulunan sahada ve özel mülkiyete konu olan arazide izinsiz olarak kurulan konteyner ve çadırlar, 6831 sayılı Orman Kanunu ve 775 sayılı Gecekondu Kanunu hükümleri çerçevesinde, özel mülkiyet sahibinin başvurusu üzerine Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ve Milas Kaymakamlığı görevlileri tarafından güvenlik tedbirleri alınmak suretiyle kaldırılarak tahliye işlemleri gerçekleştirilmektedir. Kamuoyunda ağaç kesileceğine yönelik iddialar ve haberler gerçeğini yansıtmamakta olup, yapılan çalışmalar izinsiz olarak kurulan yapıların kaldırılması ve tahliyesine yöneliktir. Ortaya atılan asılsız haber ve paylaşımlara itibar edilmemesi kamuoyuna saygıyla duyurulur."

'ARAZİYE SAHİBİNİN İZNİ VAR, JANDARMA SUÇ İŞLİYOR'

İkizköylülerin avukatı İsmail Hakkı Atal, nöbet alanının İkizköy Çevre Komitesi’nden Haydar Demir’in babası Hasan Demir tarafından KARDOK Derneği'ne bedelsiz olarak verildiğini söyledi. Atal, “Kamp alanı İkizköylülerden Haydar Demir ve Hasan Demir'in tapulu tarlası olup, şu anda Jandarma alenen suç işliyor. Vatandaşın tapulu mülkiyet hakkını gasp ediyor. Hasan Demir 93 yaşında ve köyden çıkamıyor. Valiliğin söylediği şekilde bir imza, dilekçe olup olmadığının bilmiyoruz. Ancak böyle bir imza vermiş olsa dahi, özel hukuk açısından KARDOK Derneği'nin mülk sahibinin rızasına dayanarak öncelikli bir hakkı var. Valilik yazılı tahsis belgesini bilmiyor mu? Bedelsiz tahsis olduğunu, arazi sahibinden dilekçe alındığını varsaysak bile arazi sahibinin derneğe yazılı bildirimde bulunması gerekiyor. Valiliğin açıklaması her ihtimalde hukuksuz, kanunsuz” dedi.