Jandarma Akbelen'de orman nöbetindeki köylüleri otoyola sürükledi

Milas Akbelen ormanında ağaç kıyımına karşı nöbet eylemine gece yarısı saldıran jandarma, köylüleri yaka paça Muğla-Ören Karayolu'na sürükledi.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR- Muğla Milas'ta Akbelen Ormanı’nda  Limak ve IC Holding'in ağaç kesimine karşı başlatılan nöbet eylemine gece yarısı saldıran jandarma, nöbet tutanları ve desteğe giden köylüleri darp ederek karayoluna çıkmaya zorladı. 

Bölgeye gelen yaklaşık 250 jandarma, 'yangın önleme' bahanesiyle 100 ağacın kesildiği ormanda direniş alanın boşatılmasını istedi. Köylülerin alanı terk etmemesi üzerine güç kullanan jandarma köylüleri sürükleyerek alanın dışına çıkardı. Arbede esnasında sık sık “Akbelen ormanlarını vermeyeceğiz” ve “Savunma Hakkı Engellenemez” sloganları atıldı.

Köylüler ve çevreciler nöbet tutma yerinden yaklaşık 300 metre ilerideki Milas-Ören karayolunun kenarına götürüldüler. Köylüler ve çevrecilerin jandarmanın önünde bekleyişi sürerken, köylülerin gerekli hukuki girişimlerde bulunacağı öğrenildi.

Direniş alanının orman değil, şahsa ait bir arazi olduğunu belirten nöbetteki köylüler ise ormanı terk etmeyeceklerini vurguladı. İtirazlara rağmen jandarma gece yarısı direniştekilere saldırdı. Ayrıca köylülere destek için bölgeye giden avukatlar da darp edildi. (DUVAR)