James Cameron'dan 'Dune' yorumu: Saf sinema

"Titanik" filminin yönetmeni James Cameron, "Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2" için "Saf sinema" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - "Titanik", "Avatar" ve "Terminatör" gibi filmlerin yönetmeni James Cameron, "Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2" filmi hakkında konuştu. 

Ntv'nin aktardığına göre, Le Figaro'ya konuşan yönetmen, "David Lynch'in uyarlaması hayal kırıklığı yarattı. Herbert'in romanının gücünden yoksundu. Villeneuve'ün filmleri çok daha ikna edici. Karakterlerin taslakları çizilmiş, oldukça tanımlanabilirler. Bu saf sinema. Film yapımcısı ve film yapımcısı Denis'le sık sık konuşuyorum" dedi.

SPIELBERG DE ÖVMÜŞTÜ

Yönetmen Steven Spielberg de "Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2" filmini övmüştü. DGA'nın Director's Cut podcast'inde konuşan Spielberg, sinema tarihinin en iyi yönetmenlerinden bahsederek, "O kadar da uzun bir liste değil ve senin bu listenin en yeni üyelerinden biri olduğuna derinden inanıyorum" demişti. 

Yönetmen sözlerine "Çölü, okyanusa veya denize benzeten bir bakış açısıyla çektin. Kum solucanları deniz yılanları gibiydi ve Paul'un kum solucanında sörf yaptığı sahne şimdiye kadar gördüğüm en harika şeylerden biri. Çölü sıvı gibi gösterdin" diye devam etmişti. 

(KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)