Jakarta'ya giden THY uçağında bir yolcu kabin ekibine saldırdı

THY'nin İstanbul-Jakarta seferini yapan uçağında bir yolcunun, kendisini uyaran kabin memurunun önce parmağını ısırdığı, ardından da kabin ekibine saldırdığı belirtildi. Uçak acil iniş yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türk Hava Yolları'nın (THY) İstanbul'dan Endonezya'nın başkenti Jakarta'ya gitmek üzere 2'si bebek 336 yolcusuyla dün havalanan TK56 sefer sayılı Boeing 777-300 tipi uçağında meydana gelen olayda, Endonezyalı bir yolcu, uçaktaki diğer yolcuları rahatsız etti. İddiaya göre içkili olan yolcu, kendisini uyaran kabin ekibine de saldırdı. Parmağını ısırdığı kabin memuruna yumruk ve tekmeyle saldırması üzerine uçağın pilotları Endonezya'nın Maden şehrine acil iniş kararı aldı.

ENDONEZYA BASINI: SALDIRGAN YOLCU PİLOT

DHA'nın haberine göre Medan Havalimanı'na inen saldırgan yolcu polis tarafından gözaltına alındı. İlk müdahale meslektaşları tarafından yaralı kabin memurunun tedavisine ise başkent Jakarta'da devam edileceği öğrenildi. Uçak daha sonra Jakarta'ya hareket etti. Endonezya basınında yer alan haberlerde ise olay çıkaran yolcunun isminin Mumamad Jhon Jaiz Boudewijn (48) olduğu, Endonezya merkezli bir havayolu şirketinde pilot olarak çalıştığı bilgisi yer aldı. (HABER MERKEZİ)