Jacinda Ardern'in muhalefet liderine 'Karen' iması vekilleri güldürdü

Yeni Zelanda Başbakanı Ardern'in, nefret suçu yasasının sıkılaştırılmasına karşı çıkan muhalefet lideri Collins'e sosyal medyada popüler olan 'Karen' eleştirisi getirmesi milletvekillerin, güldürdü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yeni Zelanda parlamentosunda nefret suçu yasasına ilişin oturum, Başbakan Jacinda Ardern ile muhalefet lideri Judith Collins arasında dikkat çeken bir tartışmaya konu oldu. Ardern, yasaya karşı çıkan Collins'i iğneleyici bir dille eleştirerek, bir 'Karen' olduğunu ima etti. 

'Karen', son dönemde sosyal medyada 'her istediğini yapma hakkını kendinde gören, beyaz ve ayrıcalıklı kadınları' anlatmak için kullanılıyor. Ardern'in parlamentoda yaptığı çıkış, milletvekilleri tarafından kahkaha ile karşılandı.

Söz konusu oturumda, merkez sağcı Ulusal Parti'nin lideri Judith Collins ülkedeki nefret suçu yasalarının sıkılaştırmasına karşı çıktı. Yeni Zelanda'daki nefret suçu yasalarının değiştirilerek cezaların ağırlaştırılması, Christchurch'te beyazların üstünlüğünü savunan faşist saldırganın 51 kişiyi öldürmesinin ardından gündeme gelmişti. Collins ise önerilen değişikliklerin ifade özgürlüğünü kısıtlayacağını savundu. Muhalefet lideri parlamentoda yaptığı konuşmada değişikliğe karşı çıkarak, 'hakarete uğradığını hisseden herkesin karşı tarafa dava açabileceğini' savundu.

'NE YAZIK Kİ ONU 'KAREN' SUÇLAMASINDAN KURTARMAZ'

Ardern bu noktada ayağa kalkarak, Collins'in bir gün önce yaptığı bir paylaşımı gündeme getirdi. Muhalefet lideri, "Jacinda Ardern'in yasası çerçevesinde artık orta yaşlı bir beyaz kadına 'Karen' demek suç mu sayılacak?" diye sormuştu. Ardern ise ayağa kalkarak, Collins'in parlamentodaki sözlerine katılmadığını söyledi; "Ayrıca, Collins'in Twitter'dan yaptığı paylaşımda söylediği gibi birisine Karen demenin yasadışı olacağına da katılmıyorum. Bu kesinlikle doğru değil ve özür dilerim, bu yasalar onu böyle bir iddiadan korumayacaktır" dedi. 

Ardern'in Collins'e iğneleyici şekilde 'Karen' demesi, lideri olduğu İşçi Partisi'nin sıralarında alkışla karşılandı. (DIŞ HABERLER)