İzmit'te Belsa Plaza protestosu: Yok pahasına satıldı

İzmit'te AK Parti döneminde borçları nedeniyle SGK'ye devredilen Belsa Plaza'nın iş insanı Mustafa Hatipoğlu’na satılmasını protesto etmek amacıyla yürüyüş yapıldı.

Google Haberlere Abone ol

Cansu Albayrak
KOCAELİ -
 176 işyerinin bulunduğu Belsa Plaza, 2016 yılında borçları nedeniyle belediye tarafından 16 milyon lira karşılığında SGK'ye devredildi. SGK ise 5 yıl sonra plazayı sadece 1,3 milyon lira farkla, 17,3 milyon liraya iş insanı Mustafa Hatipoğlu'na sattı.

31 Mart seçiminin ardından belediye, AK Parti'den CHP'ye geçerken, yeni yönetimin çabaları satışı engellemeye yetmedi. CHP İl Örgütü ise bugün Belsa Plaza önünde basın açıklaması yaptı. Yürüyüşe, 'plazanın yok pahasına', zararına satıldığını söyleyen İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet de katıldı. 

SUÇ DUYURUSU

Belsa önünde açıklamalarda bulunan CHP Kocaeli İl Başkanı Harun Özgür Yıldızlı, Belsa B Blok’u CHP’nin yaptığını, AK Parti tarafından satıldığını ifade etti.

İzmit Belediyesi’nin bütün yazışmalarına ve Fatma Kaplan Hürriyet’in çabalarına rağmen satışı engelleyemediklerini belirten Yıldızlı “SGK Belsa’yı ihaleye çıkardı. İzmit Belediyesi’nden 16 milyon 119 bin 105 TL devraldığı yerin muhammen bedelini 5 yıl sonra 16 milyon 500 bin TL olarak belirtti" dedi. Plazanın SGK'ye devredildiği tarihte 3,5 lira olan doların, satışın yapıldığı tarihte 8.05 liraya yükseldiğine vurgu yapan Yıldızlı “İhaleye bir firma giriyor ve 17 milyon 310 bin TL veriyor. SGK’yı kim batırdı? Genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili 250-300’e yakın müfettişin araştırması sonucu bir şey bulamadılar. SGK’yı kimin batırdığı çok açık ortadadır” diye konuştu.

GERÇEK DEĞERİ 180 MİLYON LİRA

İzmit’in sembolik binasının 5 yıl sonra 17 milyon gibi bir rakamla peşkeş çekildiğini söyleyen Harun Özgür Yıldızlı, “SGK’nın yaptığı fesat karıştırmak değil de nedir? Belsa B blok 176 işyeriyle 180 milyon değere sahiptir. Bu kamuya verilmiş bir zarar. SGK’nın sürekli zarar etmesi kamu mallarının peşkeş çekilmesi değil mi?” diye sordu.

'YAĞMAYA DUR DEMEYE DAVET EDİYORUM'

Kocaeli AK Parti milletvekillerine, il başkanına ve SGK’nın bağlı olduğu çalışma ve güvenlik bakanlığına seslenen Yıldızlı, “Sizleri bu yağmaya dur demeye davet ediyorum. İktidar partisi yöneticileri adeta lal oldu, ağızlarını bıçak açmıyor, burada ciddi bir kamu zararı yok mu?” dedi. İhalenin kamu vicdanını rahatsız ettiğinin altını çizen CHP İl Başkanı Yıldızlı, “Biz burada partililerimizle birlikte İzmit halkıyla suç duyurusunda bulunacağız. CHP yaptı, AKP sattı” ifadelerini kullandı.

Basın açıklamasının ardından CHP’liler adliyeye yürüyerek suç duyurusunda bulundu.