İzmirli kadınlar: Kadının, emeğin, yaşamın düzenini kuracağız

8 Mart nedeniyle İzmir Kadın Platformu'nun çağrısıyla bir araya gelen kadınlar, "Kaderci düzeninizi yıkacağız kadının emeğin yaşamın düzenini eşitlik ve özgürlük temelinde kuracağız" dedi.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR - İzmir Kadın Platformu'nun çağrısıyla bir araya gelen kadınlar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yürüyüş düzenledi.

Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde bulunan Leman Kültür önünde toplanan kadınlar, "Bu enkazı kaldıracak yeni bir hayatı mücadelemizle kuracağız" yazılı pankart ve "Biz de not ediyoruz hesap soracağız", "Kadın dayanışması sınır tanımaz" ve "Kum üstüne kurulu düzenlerinden hesap soracağız" yazılı dövizlerle Türkan Saylan Kültür Merkezi önüne doğru yürüyüşe geçti.

Yürüyüşte "Saraydan hesabı kadınlar soracak", "Jin, jiyan, azadi" (Kadın, yaşam, özgürlük), "Hükümet istifa", "Kadınların birliği sarayları yıkacak" ve "Katil devlet hesap verecek" sloganları atıldı.

'ÖFKEMİZ DE ACIMIZ DA BÜYÜK'

Yürüyüşün ardından açıklama yapan kadınlar, "kadın özgürlük mücadelesinin kavga günü 8 Mart’ta, kadınların saray rejiminin süregelen, sistemli, rant ve yolsuzluk politikalarının sonucu enkaz altında bırakılmayı yaşadığını" belirtti.

"Büyük bir deprem felaketiyle yıkıldığımız, yardım beklerken siyasi iktidarın ihmalleriyle göz göre göre can verdiğimiz bu süreçte isyanımız da öfkemiz de acımız da büyük" diyen kadınlar, kadınlara yönelik saldırı ve hak ihlallerine değindi.

'YENİ BİR YAŞAMI KURMAK ELİMİZDE'

"İktidarın yok ettiklerine rağmen yeni bir yaşamı kurmak için mücadele edeceklerini" ifade eden kadınlar, şunları söyledi:

"Biz kadınlar, yaralarımızı sarmak için alanlardaydık, yurdun dört yanından ped, mama, bebek bezi, hazır gıda, iç çamaşırı toplayan, bunu örgütleyen hem bölgedeki hem de bölgeden göç etmek zorunda bırakılan binlerce kadının ihtiyaçlarını karşılamak için dayanışma kampanyaları başlatan bizlerdik. Coğrafyanın her yanından arama kurtarma için, güvenli barınma alanları oluşturmak, ihtiyaçları ulaştırmak için kadın dayanışması ruhuyla yollara düştük. Biliyoruz ki yeni yaşamı kurmak bizim elimizdedir. Bu iktidarın yok ettiklerine rağmen yeni bir yaşamı başarmak bizim dayanışmamızla, örgütlülüğümüzle mümkündür.

Kadınları işsiz ve güvencesiz bırakmayı kendine iş edinenlere sesleniyoruz: 8 Mart tarihsel sorumluluğu gereği yeni başlangıçlara gebedir. Bu da sizin sonunuzun başlangıcı olacak! Bugün bu alanı, sokakları dolduranlar yaptıklarınızın hesabını soracak. Yıllardır ülkeyi kadın cinayeti cehennemine çevirenler bilsin ki, kaderci düzeninizi yıkacağız kadının emeğin yaşamın düzenini eşitlik ve özgürlük temelinde kuracağız."