İzmirli kadınlar: İstanbul Sözleşmesi için takipteyiz

İzmir'de eylem yapan kadınları, TBMM'nin açılışı nedeniyle milletvekillerine çağrı yaptı: "İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme çalışmalarına karşı takipteyiz. Sözleşmeyi tartışmaya açmayı aklınızdan bile geçirmeyin."

Kadınlar Birlikte Güçlü Platformu'nun çağrısıyla bir araya gelen kadınlar, Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde açıklama yaptı.
Google Haberlere Abone ol

İZMİR - İzmir'de, Meclis'in açıldığı bugünde kadınlar "İstanbul Sözleşmesi için takipteyiz" demek için Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde eylem yaptı.

Kadınlar Birlikte Güçlü Platformu'nun çağrısıyla bir araya gelen kadınlar "Gözümüz üzerinizde! Haklarımızdan ve hayatlarımızdan vazgeçmeyeceğiz. İstanbul Sözleşmesi'ni uygula!" yazılı pankartı taşırken, sık sık "Yaşasın kadın dayanışması" ve "İstanbul Sözleşmesi yaşatır" sloganlarını attı.

Basın açıklamasını Kadınlar Birlikte Güçlü Platformu adına Meryem Yıldırım okudu.

İstanbul Sözleşmesi’nin tartışmaya açılması ve sözleşmenin uygulanmasında çeşitli engeller çıkarılmasının kadınların, çocukların, LGBTİ+ bireylerin haklarının gasp edilmesine sebep olduğunu söyleyen Yıldırım "İstanbul Sözleşmesi’nin uygulanması, uygulatılması, denetleme mekanizmalarının devreye sokulması milletvekilliğinin bir gereğidir." şeklinde konuştu.

Kadına yönelik erkek şiddetine karşı Meclis'i göreve çağırdıklarını söyleyen Yıldırım, sözlerine şöyle devam etti:

"Sözleşmeye alternatif olabilecek 'yerli' bir sözleşme hazırlama ve basına sızan bilgilere göre Erdoğan’ın 'biraz gündemden düşürün' uyarısıyla Meclis açıldıktan sonraya bırakıldığı söylenen İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme çalışmalarına karşı takipteyiz. Meclis'in yeni yasama yılında İstanbul Sözleşmesi’ni tartışmaya açmayı aklınızdan bile geçirmeyin. Kadına yönelik erkek şiddetine karşı ve İstanbul Sözleşmesi’nin uygulanması ile ilgili çalışmaları TBMM gündemine alın. Meclis’in tüm çalışmalarında, İstanbul Sözleşmesi’nin gerektirdiği ilkeleri hayata geçirin." (DUVAR)