İzmirli kadınlar: Çilem'e verilen cezadan geri dönülene kadar vazgeçmeyeceğiz

İzmir'de Kadınlar Birlikte Güçlü'nün çağrısıyla bir araya gelen kadınlar, Çilem Doğan'a verilen cezayı protesto ederek, “Özsavunma haktır, Çilem Doğan yalnız değildir” dedi.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR – Kadınlar Birlikte Güçlü'nün çağrısıyla Karşıyaka Çarşı girişinde bir araya gelen kadınlar, Çilem Doğan'a verilen cezayı protesto etmek için basın açıklaması düzenledi. “Özsavunma haktır, yargılanamaz, Çilem Doğan'a özgürlük” yazılı pankart taşınan açıklamada, sık sık “Kirpiğimiz yere düşmeyecek” ve “Yaşasın kadın dayanışması” sloganları atıldı.

Kadınlar yaptıkları açıklamada, kendisine sistematik biçimde şiddet uygulayan, seks işçiliğine zorlayan, boşanmaya çalıştığı ama tehditler sebebiyle boşanamadığı Hasan Karabulut’a özsavunma uygulayan Çilem Doğan’ın 15 yıllık cezası Yargıtay tarafından onandığını hatırlattı.

'ÇİLEM YAŞAYABİLMEK İÇİN ÖZSAVUNMA UYGULAMIŞTIR'

Doğan'ın yaşadıkları nedeniyle defalarca karakola başvurduğunu ifade eden kadınlar, “Çilem bu cezasızlık politikaları sonucunda yaşayabilmek için meşru müdafaa kapsamında özsavunma uygulamıştır. Çocuk istismarcılarını, cinsel saldırı ve şiddet faillerini aklayan devlet bir kadını yaşamak istediği için 15 yıl hapis cezasına mahkum ediyor" dedi. Eril yargının ve devletin kadınları şiddetten korumaya dair hiçbir kaygısının olmadığını vurgulayan kadınlar, Çilem Doğan’a verilen cezanın tüm kadınlara ve bütün bir kadın mücadelesine verildiğini söyledi.

'ÇİLEM DOĞAN'A VERİLEN 15 YIL CEZAYI TANIMIYORUZ'

Kadınları şiddet ve istismar karşısında yalnızlaştıran, her yeni gün kadına şiddeti artıran ve teşvik eden bir politikalarla karşılarına çıkan devletin yaşamak için özsavunma uygulayan Çilem Doğan'a verdiği 15 yıl cezayı tanımadıklarını vurgulayan kadınlar, son olarak şunları kaydetti:

“Çilem karakol karakol elinde tutanaklarla çözüm beklerken o dönem yürürlükte olan İstanbul Sözleşmesi uygulanmış olsaydı Çilem özsavunma uygulamak zorunda kalmayacaktı. Bu kararın kadın dayanışmasına, yaşamak isteyen kadınlara verildiğini biliyoruz ve bu hukuksuz kararı tanımıyoruz. Yaşamak ve yaşatmak için kendimizi savunmaktan, örgütlü kötülüğe ve erkek egemenliğine karşı örgütlü kadın mücadelesi vermekten vazgeçmeyeceğiz. Özsavunma haktır, Çilem Doğan yalnız değildir. Çilem’i verilen hapis cezası kararından geri dönülene kadar vazgeçmeyeceğiz.” (DUVAR)