İzmirli kadınlar: Çilem Doğan'ı tekrar sizden alacağız

Kendisine sistematik şiddet uygulayan Hasan Karabulut’u öldüren Çilem Doğan'a verilen hapis cezası onandı. İzmirli kadınlar karara karşı, "Hiçbir kadın, şiddetinize karşı yalnız değil” dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İzmir Alsancak’taki Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde toplanan Mor Dayanışma ve Kampüs Cadıları üyesi kadınlar, Çilem Doğan'a verilen 15 yıllık hapis cezasının onanmasına tepki gösterdi. 

'ÇİLEM ASLA YALNIZ DEĞİL'

Kendisine sistematik şiddet uygulayan eşi Hasan Karabulut'u öldüren ve yerel mahkeme tarafından 15 yıl hapis cezası verilen Çilem Doğan’ın dosyasını karara bağlayan Yargıtay 1’inci Ceza Mahkemesi Doğan’ın cezasını onadı. İzmirli kadınlar, Çilem Doğan'a verilen cezanın onanmasını, "Yaşadığımız şiddete hiçbir çözüm sunmayan erkek devlet ve kurumları, hayatını savunan, yaşamak için öz savunma uygulayan kadınlara ceza veremez” diyerek protesto etti.

Konuyla ilgili yapılan açıklamada, "Bunları kabul etmiyoruz. Yaşadığımız şiddete hiçbir çözüm sunmayan erkek devlet ve kurumları, hayatını savunan, yaşamak için öz savunma uygulayan kadınlara ceza veremez. Çilem’in bu süreçte defalarca fail Hasan Karabulut ve yakınları tarafından tehdit edildiğini, sistematik bir şiddet gördüğünü, onlarca şikayete rağmen şiddet faili Hasan Karabulut’a bir şey yapılmadığını biliyoruz. Kadınları şiddetten korumayan, fail erkekleri cezalandırmayan erkek yargı ve devlet, Çilem öldürülmediği için, hayatta kaldığı için Çilem’i adeta cezalandırıyor. Kadın mücadelesi sonucu erkek adalete bırakmadığımız Çilem’i tekrar sizden alacağız. Çilem, asla yalnız değildir. Hiçbir kadın, şiddetinize karşı yalnız değil” denildi.

'ÖZ SAVUNMA HAKTIR'

Kadınların 'babaları, sevgilileri, evli olduğu erkekler, polis, devlet' tarafından her gün türlü şiddete uğradığı belirtilen açıklamada, öz savunmanın hak olduğu ifade edildi. Açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “Patriyarka, biz kadınları bir şiddet sarmalına hapsetmek ve buna karşı çaresiz olduğumuzu hissettirmek istiyor. Erkek şiddetine karşı yalnız değiliz, birlikte güçlüyüz. Her gün katilleri, tecavüzcüleri aklayan ama kadınları ölmedikleri için cezalandırmaya çalışan erkek yargının karşısındayız. Kadınlar her gün bir bir katledilirken kadın düşmanı politikalar üretmeye devam eden devletin, erkek egemenliğinin karşısındayız. Şiddete karşı öz savunma hakkımızdır. Çilem için ve öz savunma uygulamak zorunda kalan, ölmemek için öldüren tüm kadınların yanındayız. Gücümüz örgütlülüğümüzden, gücümüz kadın dayanışmamızdan geliyor. Öz savunma uygulayan Çilem’e verilen 15 yıl hapis cezasının bozulmasını istiyoruz. Çilem’i erkek adalete teslim etmeyeceğiz. Öz savunma haktır." (HABER MERKEZİ)