İzmirli depremzedelerden dayanışma kampanyası

İzmir Depremzedeleri Dayanışma Derneği (İZDEDA), Pazarcık’ta meydana gelen depremin ardından depremzedelerle dayanışmak için yardım kampanyası başlattı.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR – Antep ve Maraş'ta gerçekleşen depremler 10 ili etkiledi. Depremin ardından yıkılan binalarda arama kurtarma çalışmaları sürerken, diğer yandan da Türkiye çapında yardım ve dayanışma kampanyaları örgütleniyor. İzmir’de, belediyeler başta olmak üzere bir çok kurum bölgedeki depremzedeler için yardım topluyor.

Yaşananların ardından İzmirli depremzedeler de harekete geçti. 30 Ekim 2020’de gerçekleşen İzmir Depremi sonrası kurulan İzmir Depremzedeleri Dayanışma Derneği (İZDEDA), yardım toplama çalışmalarına başladı. Yardım kampanyası kapsamında toplanacak olan battaniye, uyku tulumu, hijyen malzemesi ve daha bir çok temel ihtiyaç deprem bölgelerine gönderilecek.

‘YARDIM MALZEMELERİ DERNEKTE TOPLANIYOR’

İZDEDA Başkanı Haydar Özkan, “Maraşlılar Derneği aracılığı ile yardım çalışmalarını başlattık. Kan vermek isteyenleri kan merkezine yönlendirdik. Hijyen malzemeleri, battaniye, uyku tulumu ve daha bir çok temel yaşam malzemesini de derneğimizde topluyoruz. Buradan Maraşlılar Derneği ile birlikte deprem bölgesine götüreceğiz” diye konuştu.

‘DEPREMZEDELERİ EVLERİNDE AĞIRLAMAK İSTEYEN DEPREMZEDE ARKADAŞLARIMIZ VAR’

İzmirli depremzedelerin yaşananlar karşısındaki duyarlılığına dikkat çeken Özkan, önümüzdeki süreçte bölgede barınamayan depremzedeleri ağırlamak isteyen İzmirli depremzedeler olduğunu ifade etti. Özkan, “İzmir depremzeleri bu konuda çok duyarlılar. Başlarından geçtiği için en çok onlar yaşanan durumu anlıyor. Depremzedenin halinden depremzede anlıyor. Bölgedeki depremzedeleri evlerinde ağırlamak isteyen İzmir depremzedesi arkadaşlarımız bile var. Önümüzdeki süreçte bu konu ile ilgili de koordine olmayı düşünüyoruz. Barınamayanlar olursa burada ağırlamak gibi düşünceler var” diye kaydetti.

Son olarak dayanışmayı büyütme çağrısında bulunan Özkan, “Bugün afet günü. Ülkenin başına gelen ender olaylardan biri. Erzincan Depremi'nden sonra meydana gelen en büyük depremlerden birini yaşıyoruz. El ele vermemiz gerekiyor. Kimin ne elinden geliyorsa bir şekilde katkı sunmasını istiyoruz. Herkesin başı sağ olsun diyoruz. Dayanışmayı büyütme çağrısında bulunuyoruz" dedi.