İzmir'deki Las Tesis davası ertelendi

İzmir'de Las Tesis eylemine ilişkin açılan davanın üçüncü duruşması görüldü. Duruşmada ifadesi alınmayan sanıklar ifade verirken, dava 31 Mart 2022 tarihine ertelendi.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR - İzmir'in Alsancak ilçesinde, 15 Aralık 2019'da gerçekleştirilen Las Tesis eylemine katılan 24 kadın hakkında, Türk Ceza Kanunu 301'inci maddesi ve 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet suçlamasıyla açılan davanın üçüncü duruşması İzmir 7'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Duruşmaya ifadesi alınmayan iki sanık ile avukatlar katılırken, kadın örgütleri de duruşmayı takip etti.

Duruşmada ifade veren iki sanık eylemin amacının kadına yönelik şiddete karşı farkındalık yaratmak olduğunu ifade ederek, yasadışı bir durum bulunmadığını, eylemin barışçıl ve yasal bir eylem olduğunu söyledi.

Hakimin ifadeyi tutanağa, “Eylemin yasadışı olduğu hakkında fikrim yoktur” şeklinde geçirmek istemesi üzerine ise avukatlar itiraz etti.

İfadelerin ardından dava karar verilmek üzere 31 Mart 2022 tarihine ertelendi.

NE OLMUŞTU?

Alsancak'ta 15 Aralık 2019 günü yüzlerce kadının katılımı ile gerçekleştirilen Las Tesis eyleminden bir gün sonra, eyleme katılan 24 kadın hakkında yakalama kararı çıkarılmış ve kadınlar evlerinden gözaltına alınmıştı.

İzmir Cumhuriyet Savcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet edildiği ve “Kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme ve yönetme” suçunun işlendiği iddia edildi.

Las Tesis dansında geçen “tecavüzcü sensin, öldüren sensin, polisler, hakimler, devlet ve başkan” sözleri de suç unsuru olarak nitelendirilmişti. Ayrıca performansın ardından atılan “Yaşasın kadın dayanışması”, “Gelsin baba, gelsin koca, gelsin devlet gelsin cop inadına isyan inadına özgürlük”, “Kadınlara değil katillere barikat” sloganları da 'suç' olarak nitelendirilmişti. (DUVAR)

Etiketler İzmir Las Tesis