İzmir'de zabıtadan bayram denetimi

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin zabıta ekipleri Ramazan Bayramı öncesi otobüs terminalinde faaliyet gösteren işletmelere, şehir içi taşımacılık yapan minibüslere ve ilçe minibüslerine denetim yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İzmir Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri Ramazan Bayramı öncesinde İzmirlilerin 9 günlük bayram tatilini huzur içerisinde geçirmeleri için denetimlerini sıklaştırdı. Tüketici Hakları Zabıta Amirliği tarafından gıda ürünlerinin üretim yeri, vergiler dâhil satış fiyatına ilişkin kontroller yapıldı. Ayrıca ekipler, tüketici bilincinin gelişmesine katkı sağlamak için Kemeraltı çarşısında kurduğu stantta “Tüketici Rehberi” dağıttı. 

Zabıta Trafik Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler ise İzmir Şehirlerarası Otobüs Terminali’ni denetledi. İlçe minibüslerinin belediye çalışma izin belgesine sahip olup olmadığının yanı sıra şoför tanıtım kartları, araçlarda bulunması gereken koltuk sayısı, emniyet kemerleri, iç aksamlar, dış karoser, yangın söndürücü ile ilkyardım çantalarını da kontrol eden İzmir Büyükşehir Belediyesi Zabıtası, kent içi ulaşım konforuna yönelik sorunların yaşanmaması için görev başında olacak.

 

Etiketler izmir zabıta