İzmir'de Suriyeli iki kardeş darp edildi

İzmir'in Bayraklı ilçesinde Suriyeli komşularına giden iki kardeş, “gürültü” iddiasıyla üst komşu tarafından feci şekilde darp edildi. İddiaya göre bir anda linç girişimine dönüşen olayı anlatan Amir Savaş, "Onlara hiçbir şey yapmadık. Biz ağzımızı bile açmadan küfür edip üzerimize atladılar. Suriyeli olduğumuzu biliyorlardı. 'Siz bize rahat vermiyorsunuz' dediler. Ne biz onları tanırız, ne onlar bizi. Ama küfür edip direkt üzerimize atladılar" dedi.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR - İzmir'in Bayraklı ilçesinde bulunan Gümüşpala semtinde yaşayan Suriyeli Muhammed ve Amir Savaş isimli iki kardeş, kendileri gibi Suriye'den göç eden komşusunun evine gitti. Aile içinde tartışma yaşanması üzerine evde sesler yükselirken, iddiaya göre üst komşuları durumdan rahatsız olarak Suriyeli iki kardeşe saldırdı. Olay bir anda linç girişimine dönüşürken, sayıları bir anda 20'nin üzerine çıkan saldırganlar iki kardeşi feci şekilde darp etti. Ağır yaralanan Muhammed Savaş hastaneye kaldırıldı. Savaş'ın kafatasında çatlaklar olduğu öğrenilirken, beyin kanaması nedeniyle yoğun bakım sevisine alındığı belirtildi.

Saldırının ardından çok sayıda polis ekibi olay yerine gelirken, Suriyeli iki kardeşin ifadelerinin alındığı öğrenildi. Saldırganların yakalanıp yakalanmadığına dair bir bilgi ise henüz yok.

'SURİYELİ OLDUĞUMUZ İÇİN SALDIRDILAR'

Darp edilen kardeşlerden Amir Savaş, yaşananları şu sözlerle anlattı: "Suriyeli bir komşumuz vardı. Üst Komşuları ile bir-iki ay önce internet yüzünden tartışmışlardı. Dün eşiyle kavga etmiş ve polis gelmiş. Tercüman da yok. Ben ve ağabeyim Muhammed barıştırmak için oraya gittik. Yine tartıştılar, sesler yükseldi. Durum öyle olunca üst komşu aşağı indi. 'Siz bizi rahatsız ediyorsunuz' dediler. Ağabeyim Muhammed onlara bir durum olmadığını, Suriyeli komşumuzun eşiyle kavga ettiğini anlattı. Ancak o esnada bize saldırdılar. İlk olarak iki kişilerdi. Sonra balkondan üzerimize taş atmaya başladılar. Sayıları daha sonra 20'den fazla oldu. Tanıdığımız, tanımadığımız alakası olan olmayan herkes üzerimize atladı, bize vurdu. Biz onlara hiçbir şey yapmadık. Ağzımızı bile açmadan küfür edip üzerimize atladılar. Suriyeli olduğumuzu biliyorlardı. 'Siz bize rahat vermiyorsunuz' dediler. Ne biz onları tanırız, ne onlar bizi . Ama küfür edip direkt üzerimize atladılar."