İzmir'de sokak hayvanları için protesto: 'Vicdanını kafesleme'

Sokak hayvanlarının barınaklara hapsedilmesine karşı çıkan İzmirliler, kısırlaştırma ve aşılama konusunda belediyelere çağrıda bulundu, "Çocuklarımızı sokaklardan vermeyeceğiz" dedi.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR - İzmirli Hayvanseverler Platformu ve Çiğli Kent Konseyi Hayvan Hakları Meclisi, sokak hayvanlarının barınaklara hapsedilmesine karşı basın açıklaması düzenledi. Karşıyaka Çarşı'da düzenlenen açıklamada, “Vicdanını kafesleme”, “Özgürlükleri bizim elimizde” ve “Hayvanlara şiddete son” yazılı dövizler taşınarak, “İnsana hayvana yer yüzüne özgürlük” ve “Yaşamak haktır yaşatmak görev” sloganları atıldı. Açıklamada sokak hayvanları başta olmak üzere tüm hayvanlar için sevgi çemberi oluşturuldu. Grup adına yapılan açıklamada, bir çocuğun kuduz nedeniyle vefat ettiğini ancak bunun sorumlusunun sokak köpekleri değil, onları aşılamayan, kısırlaştırmayan belediyeler olduğu vurgulandı.



'VİCDANIMIZI, KALBİMİZİ TAKİP EDECEK KADAR CESUR İNSANLARIZ'

Kısırlaştırmaya işaret eden 5199 Sayılı kanuna dikkat çekilen açıklamada, kısırlaştırma yapıldığı taktirde bu popülasyonun önüne geçilebileceği ifade edildi. Memlekette birçok sorun olduğu vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Memlekette o kadar büyük sorunlar var ki saymakla bitmiyor. Çocuk istismarı, küçük yaşta çocukların doğum yapması, şiddet gören kadınlar, çevre katliamı, çocuk ölümleri, uyuşturucu var. Bula bula bizim gariplerimizi mi buldular. Bizim gariplerimiz mi günah keçisi oldu. Biz yürekli belediye başkanları ve siyasiler istiyoruz. Bu sokak canlarına sahip çıksınlar. Belediye veterinerliklerinde yürekli vicdanlı insanlar çalışsın. Bizim isteklerimiz büyük istekler değil. Kısırlaştırmasını, beslemesini, sahiplendirmesini bizler yapalım, bir de bizim çocuklarımızı alsınlar. Çocuklarımızı sokaklardan vermeyeceğiz. Bizim en sevmediğimiz kelime teslimiyet. Burada teslim olmayanlar olarak bir aradayız. Biz özgür ruhluyuz ve vicdanımızı, kalbimizi takip edecek kadar cesur insanlarız.” (DUVAR)