İzmir'de polis kurşunuyla ölüm

İzmir'de, polis takibi sırasında B.A. adlı kişi hayatını kaybetti. B.A’nın çıkan arbedede polisin silahının ateş alması sonucu öldüğü iddia edildi.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İzmir Karşıyaka'da polis içinde 3 kişinin olduğu hafif ticari aracı "dur ihtarına uymadı" gerekçesiyle takibe başladı. Kaçan araç çamura saplandı. İddiaya göre polis ile araçtaki B.A. adlı kişi arasında arbede çıktı. Polise saldırdığı öne sürülen B.A’nın, polisin elindeki silahın ateş alması sonucu öldüğü iddia edildi.

AA’nın haberine göre bugün sabah saatlerinde Karşıyaka ilçesinde uygulama yapan polis ekipleri bir hafif ticari aracı durdurmak istedi. İkaza uymayarak kaçan araçtakiler polis tarafından takibe alındı.

Çiğli istikametine giden hafif ticari araç Sasalı Mahallesi Villalar mevkiinde çamura saplandı. İddiaya göre, araçtan inmek istemeyen E.A. (38), B.A. (47) ve M.K. (46) ile takipteki polisler arasında çıkan arbedede polisin elindeki silah ateş aldı ve B.A. ağır yaralandı. B.A. kaldırıldığı Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yaşamını yitirdi.

Olayla ilgili bir polis memuru gözaltına alındı.

İZMİR VALİLİĞİ: SORUŞTURMA BAŞLATILDI

İzmir Valiliği tarafından olayla ilgili yapılan açıklamada Karşıyaka’da yol uygulaması yapan resmi polis ekiplerinin, şüpheli bir aracı durdurmaya çalıştığı, dur ihtarına uymayan şüpheli aracın kaçmaya başladığı öne sürülerek şöyle denildi: "Polis ekipleri, sirenleri açık şekilde, Karşıyaka ilçesinden Sasalı mevkiine kadar kovalamaca neticesinde aracı yakalamış, araç içerisinde bulunan şoför E.A. (38) ve arka koltukta oturan M.K. (46) araçtan inmelerini takiben yakalanarak muhafaza altına alınmıştır.

Aracın sağ ön yolcu koltuğunda oturan B.A. (47) ise uyarıya rağmen araç kapısı açık şekilde beklemiş, görevli memurun, şahsa ellerini göstermesi ve araçtan çıkması yönündeki ikazlarına rağmen ısrarla araçtan inmemiştir. Sağ elini belinin arkasında saklaması sebebiyle görevli memur tarafından olası silahlı saldırı ihtimali göz önünde bulundurularak, havaya bir el uyarı ateşi açılmıştır. Devamında görevli memur şüpheli şahsı araçtan indirmek için müdahale ettiği esnada şahıs bıçakla polis memuruna saldırmıştır. Yaşanan boğuşmada görevli memurun silahı bir el ateş almış ve şüpheli şahıs sol karın boşluğundan yaralanmış, görevli memur ise karın bölgesinden kesi suretiyle yaralanmıştır.

 Şüpheli şahıs olay yerine gelen sağlık ekiplerince yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayıp hayatını kaybetmiştir. Konuyla ilgili adlî ve idarî soruşturma başlatılmıştır.” (HABER MERKEZİ)

Etiketler İzmir polis ölüm