İzmir'de metro ve tramvay işçilerinin grevi sona erdi

İzmir'de metro ve tramvay işçilerinin başlattığı grev sona erdi. Demiryol-İş Sendikası Şube Sekreteri Yılmaz, "Her iki taraf memnun, uzlaşı ile bitirdik" dedi. Bazı işçiler anlaşmaya tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR - İzmir Metro A.Ş adına yetkilendirilen Sosyal Demokrat Kamu İşverenleri Sendikası ile Türkiye Demiryolu İşçileri Sendikası toplu iş sözleşmesi (TİS) görüşmelerinden sonuç çıktı. Gün boyu süren görüşmeler sonucu TİS karara bağlandı.

Twitter hesabından açıklama yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Çok şükür… çok mutluyum… Metro ve tramvaylarımız yarın sabahtan itibaren tekrar çalışmaya başlıyor. 2 gündür yaşanan büyük sıkıntılar bittiği için çok sevinçliyim. Tüm İzmirlileri sevgi ve saygıyla selamlıyorum" ifadelerini kullandı.

BASIN DIŞARI ÇIKARILDI

Sendikanın isteği doğrultusunda akşam saatlerinde basın mensuplarının, özel güvenlik ve polis eşliğinde dışarı çıkarıldığı alanda, işçilerin görüşleri alındı.

Daha sonra ise yapılan anlaşmaya ilişkin Metro A.Ş. Genel Müdürlüğü önünde bekleyen gazetecilere açıklama yapıldı. Demiryol-İş Sendikası Şube Sekreteri Aytaç Yılmaz, "Her iki taraf da memnun, uzlaşı ile bitirdik. Ayrıntıyı daha sonra açıklayacağız" dedi.

Sözleşmede işçilerin ücretleri 4 grup halinde toplanırken, birinci ve ikinci grup günlük yevmiye 640 TL, üçüncü grup 570 TL, dördüncü grup ise 550 TL oldu.

İŞÇİLERDEN TEPKİ

Öte yandan düşük ücretlere imza atılmasına tepki gösteren işçilerin bazıları sendikanın açıklamasını beklemeden alandan ayrıldı. Temizlik ve hat biriminden işçiler, "Bizi sattılar" diye tepki gösterdi.

İzmir Metro A.Ş. ile Türkiye Demiryolu İşçileri Sendikası arasında, 625 çalışanı ilgilendiren toplu iş sözleşmesi (TİS) görüşmelerinden sonuç alınamamış ve işçiler 31 Temmuz'da greve gitmişti. (HABER MERKEZİ)