İzmir'de metro ve tramvay çalışanları greve çıkıyor

İzmir'de metro ve tramvay işçilerinin örgütlü olduğu Türk-İş’e bağlı Demiryol-İş Sendikası, toplu sözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlanamazsa 31 Temmuz'da greve çıkacağını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR - İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İzmir Metro A.Ş. ve işveren sendikası SODEM-SEN ile metro ve tramvayda çalışan işçilerin örgütlü olduğu Türk-İş’e bağlı Demiryol-İş Sendikası arasında yürütülen 10'uncu dönem toplu iş sözleşmesi (TİS) görüşmelerinde bugün 11 madde görüşüldü.

SODEM-SEN yönetiminin sunduğu yeni teklif sendika tarafından kabul görmezken, görüşme sonrası işçilere açıklama yapan Demiryol-İş Şube Başkanı Hamdullah Giral, 31 Temmuz’a kadar beklentilerini karşılayacak yeni bir teklif gelmezse greve çıkacaklarını duyurdu.

Giral, "SODEM-SEN’in verdiği teklif taleplerimizi karşılamadığı için kabul etmedik. Onlara ‘Metro emekçisini enflasyona ezdirmeyin. Asgari ücrete gelen zam oranı her zaman enflasyonun üstünde. Eğer enflasyona gelen zam asgari ücretin üstünde olursa onu istiyoruz’ dedik. Uzanan her eli tutacağımızı söyledik. 31 Temmuz saat 05.00 itibariyle grevdeyiz arkadaşlar. Haklı taleplerimizi alana kadar grevdeyiz. Hak ettiğimizi verin yoksa metro ve tramvay durur. Yeni bir talep gelirse görüşmeye hazırız" ifadelerini kullandı. (DUVAR)

Etiketler İzmir Metro Tramvay Grev