İzmir'de İranlı kadınlardan protesto: 'Yaşasın cesaret'

İzmir’de yaşayan İranlı kadınlar Mahsa Amini’nin katledilmesi ve İran’da eylemcilere yönelik şiddeti protesto ederek, destek çağrısında bulundu.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR - İzmir’de yaşayan İranlı kadınlar, Mahsa Amini’nin katledilmesi ve İran’da yaşanan katliamları protesto etmek için basın açıklaması düzenledi.

Gündoğdu Meydanı'nda bir araya gelen kadınlar, “Bu bir protesto değil devrimdir. İran sorunu başörtüsü değil seçme hakkımızın olmamasıdır” yazılı pankart ve İran’daki eylemlerinde yaşamını yitiren protestocuların fotoğraflarının bulunduğu fotoğraflar taşıdı.

Eylemde sık sık, “Kadın yaşam özgürlük”, ”Zeng zengdegi azadî” sloganları atan İranlı kadınlara İzmir’deki kadınlar da destek verdi.

‘DESTEĞİNİZE İHTİYACIMIZ VAR’

Yapılan dans gösterisinin ardından grup adına açıklama yapan İranlı bir kadın, İran’da yaşananları hatırlatarak desteğe ihtiyaçları olduğunu dile getirdi ve şunları söyledi:

“Bizim sizin desteğinize ihtiyacımız var. Instagram’da, Facebook’ta, Tiktok'ta gerçek olan haberleri ve olayları Mahsa Amini ya da ‘Zen, zendegi, azadi’ etiketiyle, yalan ve gerçek olmayan haberleri ve olayları önlemek için doğruları yaymanızı istiyoruz. Eğer İranlı bir arkadaşınız, tanıdığınız veya çalışanınız varsa bugünlerde onun yanında olmanızı ve ona destek çıkmanızı istiyoruz çünkü çok zor günler geçiriyoruz. Bütün insanlar barış ve huzur içinde bir arada yaşayabilir ve biz onun için uğraşıyoruz. Yaşasın insanlık, yaşasın onur, yaşasın cesaret ve yaşasın kadın, özgürlük, yaşam.” (DUVAR)