İzmir'de içki yasağına CHP'den tepki: Kararın şekli de hukuksuz

CHP milletvekilleri K. Okyay Sındır ve Sevda Erdan Kılıç, İzmir'de içki satışı yasağı kararında Tunç Soyer'in imzası olmadığına dikkat çekti. Kılıç, "Hukuksuz kararın alınma şekli de hukuksuzdur" dedi

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İzmir Valiliği'nin "oybirliği" ile alındığını iddia ettiği ancak İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in imzasının bulunmadığı İl Hıfzıssıhha Kurulu Kararı'nı paylaşan CHP İzmir Milletvekilleri Kamil Okyay Sındır ve Sevda Erdan Kılıç, tepki gösterdi. Gaziemir Belediye Başkanı CHP'li Halil Arda'nın da Gaziemir İlçe Hıfzıssıhha Kurulu'nun benzer kararını geri çevirdiği öğrenildi.

17 günlük "tam kapanma" kuralları kapsamında alkollü içki satışlarına yasak getirilmesine ilişkin Hıfzısıhha kararlarıyla ilgili tartışma sürerken, CHP'li Sındır, "İzmir Valiliği’nin yalanlamadığı, sosyal medyada dolaşan, sadece valinin imzası (tahminen) ile ‘Oy Birliğiyle' alındığı belirtilen ve 'alkol satışını yasaklayan' İl Hıfzıssıhha Kurul Kararı’na İzmir BŞB Başkanımızın imzasının olmadığını öğreniyoruz! Hukuk devleti mi demiştiniz?" dedi.

'AKP MEŞRUİYETİNİ YİTİRMİŞ HUKUKSUZ BİR YAPIDIR'

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç ise "İzmir İl Hıfzıssıhha Kurulu’nda oy birliğiyle alındığı açıklanan ‘Alkollü içecek satışı yapılmaması’ hakkında kararda İzmir Büyükşehir Belediyesi imzası bulunmamaktadır. Kişisel yaşama müdahale eden bu hukuksuz kararın, alınma şekli de hukuksuzdur. AKP meşruiyetini yitirmiş hukuksuz bir yapıdır" açıklamasını yaptı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi “İzmir İl Hıfzıssıhha Kurulu'nda oy birliğiyle alındığı açıklanan 2021/28 sayılı kararda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Tunç Soyer'in imzası bulunmamaktadır” bilgisini paylaşmış, İzmir Barosu da Anayasaya aykırı olduğunu savunduğu yasak kararını yargıya taşıdıklarını açıklamıştı.

GAZİEMİR BELEDİYE BAŞKANI GERİ ÇEVİRDİ

Diğer yandan, yasak kararının bazı ilçelerde de krize neden olduğu ortaya çıktı. Gaziemir İlçe Hıfzıssıhha Kurulu'nca da dün benzer bir karar alındığı, herhangi bir toplantı yapılmadan alınan bu kararın metninin Gaziemir Belediye Başkanı CHP'li Halil Arda'ya evinde iken getirilip imza atmasının istendiği öğrenildi. Ancak, Başkan Arda'nın üzerinde "oybirliği" ile yazılan kararı, imza atmadan geri çevirdiği ifade edildi. (ANKA)