İzmir'de HDP önündeki kadınlara polis saldırısı

İzmir'de HDP il binasının bulunduğu sokağın adını Deniz Poyraz Sokağı olarak değiştirmek isteyen kadınlara polis saldırdı.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR - HDP İzmir il örgütüne yönelik saldırıda katledilen Deniz Poyraz için Konak Çimentepe Mahallesi'nde taziye kurulmuştu. Aralarında Kadınlar Birlikte Güçlü grubundan kadınların da bulunduğu İzmirli kadınlar bugün Çimentepe'deyken taziyenin il binasına taşınması üzerine toplu bir şekilde HDP il binasının önüne geçti. Burada il binasının bulunduğu sokağın adını Deniz Poyraz Sokağı olarak değiştirmek isteyen kadınlara polis biber gazı ile saldırdı. Kadınların HDP il binası önündeki bekleyişi devam etti.

Öte yandan kadınlar parti binası önüne kurulan ve saldırının yaşandığı günden bu yana tepkilere neden olan çadırın kaldırılmasını da talep etti. HDP İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay, “Bu çadır İzmir Valiliği ve saray tarafından buraya konmuştur. Partimizi hedef haline getirmek için bu katil çadırı buraya kurmuşlardır. Deniz yoldaşımız Suriye'de eğitim görmüş biri tarafından katledilmiştir. Bu çadır katil bir çadırdır. Katil çadırın buradan kaldırılmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.

HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran da çadırın partilerini hedef gösterdiğini ifade ederek, polis müfahalesine tepki gösterdi. Başaran, polislere Deniz'in katledilmesinden sorumlu olduklarını söyledi. (DUVAR)