VİDEO

İzmir'de depremzedelere verilen süre doldu: Bir gün evimiz olacak mı? 

İzmir'de elektrik ve su olmadan yaşamlarını idame ettirmek durumunda kalan depremzedeler, kış aylarının zorlu şartlarında demir konteynerlerin içinde hayatta kalmaya çalışıyor. 

Nuray Pehlivan-Cihan Başakçıoğlu

İZMİR - İzmir'de 30 Ekim 2020 tarihinde meydana gelen depremin ardından Bayraklı'da Afet ve Acil Durum Yönetmeliği Başkanlığı (AFAD) tarafından kurulan geçici konaklama merkezinde yaşayan İzmirli depremzedelere konteynerleri boşaltmaları için tebligat gönderildi. 30 Eylül tarihine kadar konteynerleri boşaltmaları istenen depremzedelere tahliye için verilen süre dolunca, önce elektrikleri, son olarak da suları kesildi.

Kentin merkezindeki görkemli 'Folkart'ların hemen yanında elektrik ve su olmadan yaşamlarını idame ettirmek durumunda kalan depremzedeler, kış aylarının zorlu şartlarında demir konteynerlerin içinde hayatta kalmaya çalışıyor. 

Konteynır kentin bir diğer mağduru ise çocuklar. Binbir zorlukla yıkanan formaları ile her gün okula giden çocukların aklında tek bir soru var: “Bir gün duvardan evimiz olacak mı?” (HABER MERKEZİ)

Etiketler izmir deprem