İzmir'de 'Demokrasi Yürüyüşü’: Karanlığa teslim olmayacağız, biat etmeyeceğiz

İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri, 'yargı darbesi' ve hukuksuzluklara karşı düzenlediği 'Demokrasi Yürüyüşü'nde, “Hiçbir karanlığa teslim olmayacağımızı, biat etmeyeceğimizi yeniden haykırıyoruz” dedi.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR - İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri, 'yargı darbesi' ve hukuksuzluklara karşı 'Demokrasi Yürüyüşü' düzenledi. Konak Eski Sümerbank önünde toplanan yüzlerce kişi "Herkes için adalet, adalet için demokrasi" yazılı pankartla Cumhuriyet Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in de katıldığı yürüyüşte "Karanlığa teslim olmayacağız", "Hak, hukuk, adalet", "Baskılar bizi yıldıramaz" sloganları atıldı.

'YAŞANAN SÜREÇ YARGI DARBESİDİR'

Emek Demokrasi Güçleri adına açıklama yapan İzmir Baro Başkanı Sefa Yılmaz, Türkiye'nin insan hak ve özgürlüklerini geliştirmeyi, toplumsal yaşamı bunun üzerinden biçimlendirmeyi hedefleyen değil, koydukları sınırlarla, getirdikleri yasaklarla, acımasız sertlikte ve antidemokratik güvenlik politikalarıyla andığımız siyasal iktidarlar tarafından yönetildiğini söyledi.

"Artık hukuk devletinden, tarafsız ve bağımsız bir yargıdan bahsetmek mümkün değil" diyen Yılmaz, şöyle devam etti:

"Hapis cezasına mahkum edilen meslektaşımız, dostumuz Av. Can Atalay hakkında, Anayasa Mahkemesi tarafından verilen ihlal kararına uyulmamış, bununla da yetinilmemiş, kararın altında imzası olan Anayasa Mahkemesi üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunulmasına karar verilmiştir. Anayasa Mahkemesi verdiği kararda hak ihlalini tespit etmiş, dosyayı görevli İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesine göndermiş ve mahkemeye 'Can Atalay’ı yeniden yargıla, cezanın infazını durdur ve tahliye et' demiştir. Anayasa ve Anayasa’nın emredici hükümleri ve bağlayıcı nitelik taşıyan hukuksal düzenlemeler ve kesin nitelikteki kararlar, istenildiğinde uygulanacak, istenilmediğinde göz ardı edilecek metinler değildir. Yaşanan süreç, tam anlamıyla bir yargı darbesidir."

'BİAT ETMEYECEĞİMİZİ HAYKIRIYORUZ’

Hakkında tahliye kararı verilen, başka bir dosyada tutukluluk süresi azami süreyi aşan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eski Eşbaşkanı Gültan Kışanak'ın da haksız ve hukuksuz biçimde halen tutuklu bulunduğunu söyleyen Yılmaz, ülkede aydınların, gazetecilerin, yazarların düşüncelerini ifade ettikleri için, halkın haber alma hakkını kullanmasını sağladıkları için tutuklandığını belirtti.

Örtülü af niteliğindeki infaz değişiklikleri ile Hrant Dink’in katilinin serbest bırakıldığına da dikkat çeken Yılmaz, yaşanan tüm hak ihlallerine ve hukuksuzluklara karşı mücadeleyi sürdüreceklerini ifade etti. Yılmaz, “Demokratik, laik, sosyal hukuk devleti için bağımsız ve tarafsız yargı için mücadelemizde susmadık, susmuyoruz, susmayacağız. Bağımsız ve tarafsız yargı istiyoruz. Özgürlük istiyoruz. Demokrasi istiyoruz. Adalet istiyoruz. Hiçbir karanlığa teslim olmayacağımızı, vazgeçmeyeceğimizi, biat etmeyeceğimizi yeniden ve yeniden haykırıyoruz” dedi.