İzmir'de Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine desteğe polis engeli

İzmir’de Emek ve Demokrasi Güçleri bileşenleri ile İzmir Üniversite Dayanışması'nın Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine destek olmak için düzenlediği basın açıklamasına izin verilmedi. Polisler açıklama yapmak isteyenlere karşı plastik mermi ve gaz bombaları kullandı. Saldırıda aralarında ÇHD'li avukatların da bulunduğu 51 kişinin gözaltına alındığı, gözaltına alınanların sağlık kontrolünün ardından da darp edildiği öğrenildi. Gecenin ilerleyen saatlerinde 51 kişi serbest bırakıldı.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eski AK Parti milletvekili aday adayı Melih Bulu'yu üniversitelerine rektör olarak atanmasına karşı çıkan Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine destek ve öğrencilere destek için yapılan eylemlerdeki polis şiddeti ve gözaltılara tepkiler devam ediyor.

İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri bileşenleri ile İzmir Üniversite Dayanışması, yaşananlara tepki için basın açıklaması düzenlemek istedi.

Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde düzenlenmek istenen basın açıklaması henüz başlamadan polisler, çember içerisine aldıkları gruba ilk olarak biber gazı kullandı ve eylemciler darp etti.

Kıbrıs Şehitleri Caddesi üzerinden basın açıklamasına katılmak üzere gelenlere karşı da gaz bombası ve plastik mermi kullanıldı.

Eylemciler de sık sık, "Yaşasın Boğaziçi direnişimiz" ve "Faşizme karşı omuz omuza" sloganları attı. Çok sayıda kişi gözaltına alınırken, polis dükkanlarının önünde yaşananları izleyen esnafa da saldırdı.

Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi'nin önü polis tarafından abluka altına alındı. 


ÇHD'Lİ AVUKATLAR DAHİL 51 KİŞİ GÖZALTINDA

Gözaltına alınanların arasında Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) İzmir Şube üyesi avukatlar Erdoğan Akdoğdu ve Nazlı Akın'ın da bulunduğu öğrenilirken, gözaltı sayısının 51 olduğu belirtildi. Gözaltına alınanların bir kısmı Tepecik Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi. Sağlık kontrolünün ardından emniyete götürülmek üzere gözaltı aracına getirilenler bu esnada da darp edildi. Gözaltına alınan bir kadının burnuna yumruk atıldığı öğrenildi.

Gözaltına alınanların tümü sağlık kontrollerinin tamamlanmasının ardından ifadelerinin alınması için Güvenlik Şube'ye götürüldü. Polisin gözaltına aldığı 51 kişi, gecenin ilerleyen saatlerinde ifadelerinin alınmasının ardından savcılık talimatıyla serbest bırakıldı. (DUVAR)