İzmir'de Folkart Sitesi'nde çıkan yangın kontrol altına alındı

İzmir'de 4 bloklu Folkart Sitesi'ndeki 8 katlı binada yangın çıktı. Yangın yaklaşık 8 saat sonra kontrol altına alındı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İzmir'in Narlıdere ilçesinde bulunan Folkart Sitesi'nde çıkan yangın yaklaşık 8 saat sonra kontrol altına alındı. Ekiplerin binada soğutma çalışmaları devam ediyor.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, Yenikale Mahallesi'ndeki 4 bloklu sitenin 8 katlı binasında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı.

Alevlerin kısa sürede tüm binayı sardığı yangının ardından olay yerine çok sayıda itfaiye ve 112 Acil Sağlık ekibi sevk edildi. Orman Bölge Müdürlüğüne ait arazözler, İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı TOMA'lar ile AFAD ve UMKE ekipleri de bölgeye yönlendirildi. Yangın söndürme helikopteri de havadan müdahale etti.

Zaman zaman patlama seslerinin duyulduğu yangın çıkan binanın sakinleri ekiplerce tahliye edildi.

BELEDİYE BAŞKANI ENGİN: ŞU ANA KADAR CAN KAYBI YOK

NTV yayınına telefonla katılan Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, yangın nedeniyle can kaybı yaşanmadığını söyledi. Engin, "Şu ana kadar çok şükür can kaybı bilgisi yok" dedi.

VALİ KÖŞGER: YANGIN BAŞLADIĞINDA BİNADA OTURANLAR TAHLİYE EDİLDİ

DHA'nın aktardığına göre, olay yerine gelen İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, çalışmalar hakkında bilgi aldı. Köşger, yangının başladığı sırada tüm binada oturanların tahliye edildiğini aktardı.

Daha sonra TRT Haber yayınına bağlanan Köşger, "Bir blok aşağı yukarı tamamen yanmak üzere. Diğer bloklara sirayet etmesini engellemeye çalışıyoruz. Sevindirici olan şu; site yöneticisi yangın başladıktan sonra tüm site sakinlerini tahliye etmiş. İçeride canlı olmadığına dair bir bilgi var elimizde" diye konuştu.

Yangının kesin çıkış nedeninin henüz belli olmadığını söyleyen Köşger, "Bir anda parlayan bir yangından bahsediliyor. Bir patlama ve arkasından yangından bahsediliyor. İlerleyen zamanda yapılan tetkiklerle anlaşılacaktır" dedi.

KILIÇDAROĞLU'NDAN TUNÇ SOYER'E GEÇMİŞ OLSUN TELEFONU

Twitter hesabından yaptığı açıklamada söndürme çalışmalarının sürdüğünü belirten İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Narlıdere'de çıkan site yangınına itfaiye ekiplerimiz tüm gücüyle müdahale ediyor. Binanın dış cephesinin ahşap kaplama olması çalışmaları güçleştirirken, ekiplerimiz alevlerin diğer bloklara yayılmasını engellemek için çalışıyor. Tek dileğimiz can kaybı yaşanmaması" ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, yangın nedeniyle Tunç Soyer’i telefonla aradı. Yangının çıkış nedeni ve sitede ikamet edenlerin sağlık durumu hakkında bilgi alan Kılıçdaroğlu, geçmiş olsun dileklerini iletti. 

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının yangınla ilgili adli soruşturma başlattığı öğrenildi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Twitter hesabından yaptığı açıklamada, yangında yaralanan olmadığını aktardı. 

Açıklamada, "İzmir ilimizin Narlıdere ilçesinde bulunan bir sitede devam eden yangına itfaiye ekipleri, AFAD, Orman Genel Müdürlüğü ve Emniyet Genel Müdürlüğü TOMA ekipleri tarafından müdahale edilmektedir. An itibarıyla herhangi bir yaralı ve can kaybı bilgisi bulunmamaktadır. Olaydan etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz. Gelişmeleri takip ediyoruz" denildi.

FAHRETTİN KOCA: YANGINDAN 7 KİŞİ ETKİLENDİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yangında 6 kişinin dumandan etkilendiğini açıkladı. Twitter hesabından açıklama yapan Koca, şunları söyledi: 

"İzmir Narlıdere’de bir sitede meydana gelen ve kontrol altına alma çalışmaları devam eden yangından 7 vatandaşımız etkilenmiştir. 6 kişi dumana maruz kalmış, bir kişinin ayağında burkulma olmuştur. Gerekli tıbbi müdahaleler yapılmıştır, her birinin durumu iyidir. Olay yerine toplam 70 sağlık görevlisi; 20 adet 112 ambulansı, 2 UMKE Timi görevlendirildi. İzmir’e geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah benzer tüm olaylardan korusun."

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, yangının diğer bloklara sıçramasının engellendiğini duyurdu. 

Soyer, "Ekiplerimizin müdahalesi sonucunda yangının diğer bloklara sıçraması önlendi. Söndürme çalışmaları devam ederken, yangın büyük ölçüde kontrol altına alındı" dedi. (HABER MERKEZİ)