İzmir'de bir durağa Enes Kara'nın ismi verildi: 'Saray ile hesaplaşacağız'

Türkiye İşçi Partili üniversite öğrencileri, cemaat yurdunda gördüğü baskılar sonucu intihar eden Tıp Fakültesi öğrencisi Enes Kara'nın ismini Tınaztepe Kampüsü'nde bir otobüs durağına verdi.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR - İzmir’de Türkiye İşçi Partili üniversite öğrencileri, geçtiğimiz günlerde ailesinden ve kaldığı cemaat yurdundan baskı gördüğünü açıklayan bir video bırakarak intihar eden Tıp Fakültesi öğrencisi Enes Kara’nın ismini Buca Dokuz Eylül Üniversitesi Tınaztepe Kampüsü önünde bir durağa verdi. Durağa “Enes Kara Durağı” yazılı tabela asılırken, bilgilendirme notunda ise “Bu durağa öğrenciler tarafından, Fırat Üniversitesi'nde Tıp Bölümü'nde okuyan ailesinin ve kaldığı cemaat yurdunun baskısı nedeniyle yaşamına son veren 20 yaşındaki sıra arkadaşımız Enes Kara'nın ismi verilmiştir. AKP iktidarı bizi geleceksizliğe mahkum ediyor. Öğrencileri tarikat yurtlarına mecbur bırakırken servetine servet katan Saray ile hesaplaşacağız” denildi.

Ayrıca durak önünde açıklama yapan öğrenciler, Enes’in katilinin onu cemaat ve tarikatların insafına bırakan, öğrencilerin en temel hakkı olan barınma ihtiyacını bile karşılayamayan saray düzeni olduğunu belirterek, “Bu düzene mecbur değiliz. Arkadaşlarımızın her geçen gün işsizlik, yoksulluk, geleceksizlik nedeniyle yaşamına son vermesine artık tahammülümüz kalmadı. Arkadaşlarımızı TÜGVA, Ensar ve buna benzer tarikat yurtlarına mahkum bırakanların karşısında aydınlık bir ülkeyi kuracağız” ifadelerini kullandı. (DUVAR)

Etiketler İzmir durak Enes Kara