İzmir'de belediye önünde hakkını arayan işçilere polis engeli

İşten çıkarıldıkları için belediye binası önünde bir haftayı aşkın süredir oturma eylemi yapan evde bakım işçileri, polis tarafından engellendi. Polis gerekçe olarak, “Valilik istemiyor” dedi.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR - İzmir Büyükşehir Belediyesi (İBB) bünyesindeki taşeron Ozan Grup Otomasyon Peyzaj İnşaat Temizlik Taahhüt Limited Şirketi’nde çalışan 31 'Toplum Sağlığı ve Evde Bakım' işçisi, hizmet ihalesini GSM Temizlik isimli şirketin almasıyla birlikte işten çıkarıldı. Whatsapp mesajıyla işten çıkarılanların belediye önünde başlattığı oturma eylemi sekizinci gününe girerken, işçiler bugün polis engeliyle karşılaştı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanlık Binası'nın önü sabah saatlerinde polis barikatlarıyla çevrilerek, belediye önüne çıkan sokaklar işçilere kapatıldı. Polis barikatı önünde “Taşeron zulmüne son, işimizi geri istiyoruz” ve “Çürük elmalar haklarını istiyor” yazılı pankartlar açan işçiler, yaşanan durumu alkış ve ıslıklarla protesto etti.

İŞÇİLER: 'SONUÇ ALANA KADAR BURADAYIZ'

Polis, engellemeye gerekçe olarak “Valilik istemiyor” şeklinde sözlü bildirimde bulundu. İşçilerin bekleyişi sürerken, polis belediye binası önüne gidilmek istendiği taktirde müdahale edileceğini söyledi. İşçiler ise sonuç alana kadar belediye önünden ayrılmayacaklarını vurguladı.

Öte yandan aralarında hemşire, hasta bakıcı, temizlik görevlisi ve şoförlerin bulunduğu işçilere kıdem ve ihbar tazminatları da verilmedi. (DUVAR)