İzmir'de Akar Tekstil patronunun kardeşinden silahlı saldırı: DERİTEKS Başkanı yaralandı

İzmir'de Akar Tekstil patronu Hayrettin Akar'ın kardeşi ve fabrika ortağı Onur Akar, DERİTEKS başkanı ve yöneticilerine silahlı saldırıda bulundu. Saldırıda başkan Makum Alagöz bacağından yaralandı.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İzmir Çiğli Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren Akar Tekstil'de  Deri Dokuma ve Tekstil İşçileri Sendikası (DERİTEKS) Genel Başkanı Makum Alagöz ve sendika yöneticilerine silahlı saldırıda bulunuldu.

Uzun zamandır işçilerin haklarını vermeyen Akar Tekstil patronu, konkordato ilan ettikten sonra fabrikadaki makineleri taşımaya başladı. İçeride ücretleri ve sosyal hakları kalan işçiler bugün sendika binasında toplantı gerçekleştirdi.

Sendikadan yapılan açıklamada olaya ilişkin şu ifadeler kullanıldı:

"İzmir'de bulunan ve toplu sözleşmeli iş yerimiz olan AKAR TEKSTİL' de iş yeri sahibi ve yöneticilerinden Hayrettin AKAR'ın kardeşi Onur AKAR, iş yerinde yaşanan ve işçilerin talebi üzerine gittiğimiz görüşme esnasında Genel Başkanımız Makum ALAGÖZ'e silahlı saldırıda bulunulmuştur. Sendika yönetici ve çalışanlarımızdan Örgütlenme Daire Başkanı Binali TAY ve Genel Koordinatör Engin ÇELİK arkadaşlarımız yara almadan kurtulmuştur. Genel Başkanımız Makum ALAGÖZün hayati tehlikesi bulunmamakta olup hastanede tedavisi devam etmektedir. İşçi sınıfa dönük bu saldırı kınıyoruz. Detaylı bilgiler ilerleyen zamanlarda kamuoyu ile paylaşılacaktır."

GÖZALTINA ALINDI

Polisin, olayın ardından fabrika ortağı olduğu öğrenilen Onur Akar'ı suç aleti tabancayla birlikte gözaltına aldığı açıklandı. Olayla ilgili soruşturma başlatılırken Onur Akar'ın polisteki işlemlerinin sürdüğü öğrenildi. Tedaviye alınan Alagöz'ün sağlık durumunun ise iyi olduğu bildirildi. 

'PATRON, FABRİKAYA GÖRÜŞMEYE ÇAĞIRDI'

Evrensel'in konuştuğu DERİTEKS Örgütlenme Uzmanı Cihan İşçi şunları söyledi: “Sendika binasında işçilerle toplantı yaptığımız sırada Akar patronu Hayrettin Akar, sendika başkanımız Makum Alagöz'ü aradı. Saat 14.30'da fabrikaya görüşmeye çağırdı. Genel merkez yöneticilerimiz, Makum başkan ve ben fabrikaya gittik. Girişte hol kısmında toplantıyı beklerken, insan kaynakları bizi kafeteryaya yönlendirdi. Orada otururken patronun kardeşi Onur Akay içeriye gelerek ‘Mutlu musun’ diye sordu ve silahını çıkaracak ateş etti. Makum başkan bacağından yaralandı. Şu an durumu tam bilmiyoruz.” 

(HABER MERKEZİ)