İzmir'de 9 Eylül etkinlikleri iki gün boyunca sürdü

İzmir'in kurtuluşunun 101'inci yıldönümü 9 Eylül'de Tan Taşçı konser verdi. Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 11'inci Uluslararası 9 Eylül İzmir Yarı Maratonu'nda ise 2 bin 500 kişi yarıştı.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR - İzmir'in kurtuluşunun 101'inci yıldönümü olan 9 Eylül'de İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikler iki gün boyunca devam etti.

Program kapsamında düzenlenen Fener Alayı yürüyüşüne; İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, CHP İzmir İl Başkan Vekili Münir Sirhan Özen, siyasi parti temsilcileri, bürokratlar ve İzmirliler katıldı. Yürüyüşün ardından Kültürpark çim alanda Tan Taşçı konser verdi.

'9 EYLÜL SAVAŞIN SON GÜNÜ, BARIŞIN İLK GÜNÜ'

Konserde İzmirlileri selamlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "9 Eylül İzmir’in kurtuluşu, savaşın son günü, barışın ilk günü. 100 yıldır barış içinde yaşıyorsak 9 Eylül’de başladı. İzmir, kurtuluşun ve kuruluşun şehri. İzmir, cumhuriyetin ve demokrasinin en sağlam bekçisi. İzmir dağlarında çiçekler açan, eğlencesini, neşesini yitirmiş bu coğrafyada antidepresandır, ilaçtır, vitamindir. 9 Eylül ve İzmir bizim namusumuzdur, şerefimizdir. Son nefesimize kadar 9 Eylül’e İzmir’e sahip çıkacağız. Hepinizi çok seviyorum, bu akşam şahane bir akşam" dedi.

Soyer, Tan Taşçı’ya zeytin fidanı hediye ederken, etkinlik gece geç saatlere kadar devam etti.

92'NCİ İZMİR FUARI'NDA TİYATRO'DAN MÜZİĞE BİR ÇOK ETKİNLİK

Öte yandan İzmir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları da 92'nci İzmir Enternasyonal Fuarı kapsamında İzmir’in 101'inci kurtuluş yıldönümünü 9 Eylül’de "Benim Naçiz Vücudum" adlı oyunu İzmirliler ile buluşturdu. Mogambo Geceleri’nde ise Hüsnü Arkan sahne aldı. Hüsnü Arkan, "Kırık Hava", "Gönül Yarası", "1980", "Düşler Sokağı" gibi şarkılarıyla dinleyicilerle buluştu.

11'İNCİ ULUSLARARASI İZMİR YARI MARATONU'NDA 2 BİN 500 KİŞİ YARIŞTI

Bugün sabah saatlerinde ise 2 bin 500 kişinin katılımıyla 11'inci Uluslararası 9 Eylül İzmir Yarı Maratonu düzenlendi. Cumhuriyet Meydanı - İnciraltı - Cumhuriyet Meydanı güzergahında koşulan yarı maratonda İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertuğrul Tugay da koştu. Maratonda genel klasman erkekler ve kadınlar, genel klasman Türk erkek ve kadın sporcuların yanı sıra 35-39, 40-44, 45-49, 50-54, 55-59 ve 60-64 yaş gruplarında dereceye girenlere kupa ve ödülleri verildi.

Sporculara ödüllerini İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer, Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, İzmir Gençlik ve Spor İl Müdürü Murat Eskici, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertuğrul Tugay, İzmir Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Hakan Orhunbilge, İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Ersan Odaman verdi.