İzmir'de 30 ton sahte içki ele geçirildi

İzmir'de düzenlenen operasyonda yaklaşık 30 ton sahte içki ele geçirildi. Manisa'da ise bir apartmanın bodrum katında 7 ton kaçak şarap bulundu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -  İzmir'in 9 ilçesinde 50 adrese düzenlenen eş zamanlı operasyonda yaklaşık 30 ton sahte içki ile kaçak etil alkol ele geçirildi. İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri Balçova, Bayraklı, Bornova, Buca, Çiğli, Gaziemir, Karabağlar, Karşıyaka ve Konak ilçelerinde 50 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi.

İş yeri, depo ve evlerde yapılan aramalarda, farklı markalara ait ambalajlarda 24 bin 291 şişe sahte içki, 284 litre sahte içki, 631 litre etil alkol ile içki yapımında kullanılan aroma, anason yağı, presleme makinası, boş şişe ve kapaklar bulundu. Operasyonda İ.C. adlı kişi gözaltına alındı, 11 kişi hakkında işlem yapıldı.

MANİSA'DA 7 TON KAÇAK ŞARAP ELE GEÇİRİLDİ

Öte yandan, Manisa'nın Şehzadeler ilçesinde bir apartmanın bodrum katında 7 ton kaçak şarap ele geçirildi, bir kişi gözaltına alındı. İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 3 aylık takip sonunda Şehitler Mahallesi 712 sokaktaki 5 katlı bir apartmanın bodrum katındaki sığınağa operasyon düzenledi.

Aramada varillerde 7 ton kaçak şarap bulundu, şarapları sığınakta imal edip sattığı öne sürülen Ş.A.Ö. (45) gözaltına alındı. Varillerin sığınak dışına çıkarılamaması nedeniyle kaçak şarap, Manisa Büyükşehir Belediyesi'nden temin edilen tahliye pompasıyla bina dışındaki varillere aktarıldı. (AA)