İzmir Yaşam Alanları: Çeşme Projesi'ni protesto mitingine katılacağız

İzmir Yaşam Alanları, Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in çağrısını yaptığı Çeşme Projesi'ne karşı düzenlenecek mitinge katılacağını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in çağrısıyla, çevrecilerin "İzmir'in Kanal İstanbul'u" olarak nitelendirdiği Çeşme Projesi'ne karşı 10 Mayıs'ta Gündoğdu Meydanı'nda protesto mitingi düzenlenecek. İzmir Yaşam Alanları'ndan yapılan açıklamada, projenin artık Soyer'in de gündemine girdiği belirtilerek, söz konusu mitinge 'amasız, fakatsız' katılım sağlanacağı duyuruldu.

Çeşme'nin ve yarımadanın talanı olarak gördükleri projeye karşı mücadeleyi sürdüreceklerini belirten İzmir Yaşam Alanları, “Projeye karşı duran herkes ile amasız, fakatsız en geniş mücadele ağını örmeyi önüne iş olarak koymuş, kendisini bu meselenin tarafı ve muhatabı olarak ilan etmiş olan bizler, Sayın Soyer’in yapmış olduğu çağrıyı da kabul ederek, bu mitinge katılacağız. Bizler yaşam alanlarımızın tarihi, kültürü, ekosistemi ve tüm canlılarıyla yeniden ayakları üzerinde duracağı günlere ulaşmanın özlemiyle; yarımadayı talana karşı savunacak, bilimin yol göstericiliğinde doğru uygulamalar için ortak bir ses çıkartmaya ve mücadele etmeye devam edeceğiz" açıklamasını yaptı.

BÜYÜKŞEHİR DAVA AÇMIŞTI

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, projeyi yakından takip ettiklerini ve başından beri masada olduklarını belirterek, "Defalarca Kültür ve Turizm Bakanı İzmir'e geldi, bize sunumlar yaptı. Hiçbirinde elimizin tersiyle itmedik, hepsini dinledik. Tüm safha boyunca kaygılarımızı dile getirdik. Bugün itibariyle üç temel kaygımıza karşılık olmadığı, bizi tatmin edecek cevaplar verilmediği için dava açtık, iptalini istedik. İptal edilmesi gerektiğine de tüm kalbimle inanıyorum. Bu yanlış bir proje" demişti. (DUVAR)