İzmir ve Balıkesir'de ormanlara girişler yasaklandı

İzmir ve Balıkesir'de olası yangınların önüne geçmek amacıyla ormanlara girişlerin geçici bir süre yasaklandığı duyuruldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, kentte; valilik kararıyla yangınlara karşı ormanlara girişlerin yasaklandığını açıkladı.

Manavgat ve Marmaris başta olmak üzere Türkiye'nin pek çok bölgesinde çıkan orman yangınları İzmir'deki ekipleri alarma geçirdi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, yangınlara karşı önlem almak amacıyla İzmir Valiliği tarafından alınan kararla ormanlara girişlerin yasaklandığını açıkladı.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Tunç Soyer, şunları kaydetti:

"Ciğerlerimizi yakan yangınları büyük bir üzüntü ile takip ediyorum. İzmir'de ormanlara girişler Valilikçe yasaklandı. Belediye ekiplerimiz teyakkuz halinde. Şüpheli bir durumla karşılaşırsanız emniyetle ya da bizimle iletişime geçebilirsiniz. Ormanlarımızı birlikte koruyalım."



MESİRE YERLERİ DIŞINDA YASAK

Balıkesir Valiliği'nden de benzer bir açıklama geldi. Valilikten yapılan açıklamaya göre, orman yangınlarıyla mücadele kapsamında yeni tedbirler uygulanacak.

Buna göre mesire yerleriyle tabiat parklarının dışında ormanlara girilemeyecek.

Orman alanları içinde mangal, semaver, ateş yakılmasına müsaade edilmeyecek, avcı ve çobanların ateş yakmasının önlenmesi için ormanlara giriş çıkış yasağı uygulanacak.

Yarın başlayacak olan yasaklar, 31 Ekim Pazar gününe kadar sürecek.

Kamp yerleri hariç izin verilen mesire ve tabiat parklarında da mangal, semaver ve ateş yakılmasına saat 20.00'den sonra müsaade edilmeyecek. Ormanlık alan yakınlarında yerlerde anız yakılmasına ve ormanlık alanlara yakın olan yerlerdeki düğün gibi benzeri organizasyonlarda havai fişek, dilek balonu gibi yanıcı madde kullanılmasına da müsaade edilmeyecek. (AA/ANKA)