İzmir Milletvekili Ümit Özlale İYİ Parti'den istifa etti

31 Mart'ta İYİ Parti'den İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday gösterilen Ümit Özlale, istifa kararı aldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yerel seçimlerde İYİ Parti'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak gösterilen İzmir Milletvekili Ümit Özlale, partiden istifa ettiğini açıkladı. 

Özlale, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Sevgili İYİ Parti ailesi, uzun bir süredir İyiler Hareketi'nin bir üyesi olarak sizlerle birlikte ülkemiz için çalışmaktan gurur duydum." ifadelerine yer verdi.

Gelinen noktada, İYİ Partinin ilk günlerdeki heyecanının kalmadığını, makul çözümler sunmanın mümkün olmadığını ve siyaset üretmenin imkansız olduğunu üzülerek gördüğünü kaydeden Özlale, "Bu nedenle istifamı sunma kararı aldım" ifadelerini kullandı.

Özlale, İYİ Partililere hitaben şunları kaydetti:

"Sizinle birlikte çalışmak ve milletimiz adına görev yapmak benim için her zaman büyük bir onur ve ayrıcalık olmuştur. Sizinle birlikte yürümenin getirdiği güzel anıları hiçbir zaman unutmayacağım. Bu süre zarfında birlikte çalıştığım herkese tüm içtenliğimle teşekkür ederim. Hakkınızı helal edin."

Ne olmuştu?

31 Mart Yerel Seçimleri'ne 'hür ve müstakil' giren İYİ Parti, ülke genelinde yüzde 3.77 oranında oy alarak büyük bir düşüş yaşamıştı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener seçimlerin hemen ardından yaptığı açıklama ile İYİ Parti'nin 27 Nisan’da seçimli Olağanüstü Kurultay'a gideceğini duyurmuştu.

Seçimden önce ardı ardına istifaların yaşandığı partide, seçim sonrası da ekonomi politikalarından sorumlu Bilge Yılmaz ve eski milli sporcu İrem Yaman istifa etmişti.
Ayrıca İYİ Parti İstanbul Milletvekili ve Teşkilat Başkanı Buğra Kavuncu, görevinden ayrılmıştı.

Seçim sonuçları kapsamında ödediği bedele razı olduğunu söyleyen Akşener ise bu sabah yaptığı açıklamada yeniden aday olmayacağını açıklamıştı.

Kurultay için İYİ Parti Kurucular Kurulu üyesi Günay Kodaz, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Tolga Akalın, İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu ve İYİ Parti Grup Başkanı Koray Aydın aday olacağını duyurmuştu.

(HABER MERKEZİ)