İzmir Barosu'ndan Tahir Elçi açıklaması: Yaşamını adadığı değerlerin sözcüsü olmaya devam edeceğiz

2015'te katledilen Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi'yi anan İzmir Barosu, “Ölümündeki karanlık güçlerin ortaya çıkarılmasını sağlamak için davasının takipçisi olacağız” diye vurguladı.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR – İzmir Barosu, 28 Kasım 2015'te katledilen Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi'nin ölüm yıldönümü dolayısıyla yazılı açıklama yayınladı.

O dönem katıldığı bir televizyon programında ifade ettiği düşünceler nedeniyle toplumsal lince maruz kalan ve gözaltına alınan Tahir Elçi'nin, serbest bırakıldıktan bir ay sonra öldürüldüğü hatırlatılan açıklamada, Sur'da, Dört Ayaklı Minare önünde basın açıklaması yaparken kurşunlara hedef olanın yalnızca Tahir Elçi değil, aynı zamanda barış ve demokrasi talebi olduğu vurgulandı.

Olaydan sonra yürütülen soruşturmada, savcıların birkaç kez değiştirildiği ve olay yeri incelemesinin cinayetten beş ay sonra yapılabildiğine dikkat çekilen açıklamada, polis kamerasının olay anına ilişkin kaydında kesinti saptandığı, sokakta ve yakındaki iş yerinde yapılan kamera kayıtlarının tutulduğu hard disklerin boş olduğunun tespit edildiği belirtildi.

'ÖLÜMÜNDEKİ KARANLIK GÜÇLERİN ORTAYA ÇIKARILMASINI SAĞLAMAK İÇİN DAVANIN TAKİPÇİSİYİZ'

İddianamenin ise olaydan dört buçuk yıl sonra hazırlandığı, yargılamanın beş yıl sonra başlayabildiği kaydedilen açıklamada, “İki yıldır devam eden davada, olayın aydınlatılmasına yönelik talepler reddedilmekte, gerçeğin ortaya çıkması için verilen hukuksal mücadele sürekli olarak engellenmektedir. İzmir Barosu olarak insan haklarının ve hukukun üstünlüğünün savunucusu, barışın elçisi, dostumuz ve meslektaşımız Tahir Elçi'yi sevgi ve özlemle anıyor; ölümündeki karanlık güçlerin ortaya çıkarılmasını sağlamak için davasının takipçisi, yaşamını adadığı değerlerin sözcüsü olmaya devam edeceğimizi yineliyoruz” denildi. (DUVAR)