İzmir Adliyesi'nde nöbet eylemi: 'Adalet enkaz altında kalmasın'

İzmir'de düzenlenen nöbet eyleminde Aileler Adaleti Arıyor Platformu'ndan Avukat Gökeren Şahin, “Adalet enkaz altında kalmasın” diye vurguladı.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR - İzmir Barosu, 6 Şubat Maraş merkezli olarak meydana gelen depremlerde yaşanan ölümlerin sorumularının yargılanması talebiyle 'adalet nöbeti' düzenledi. İzmir Adliyesi önünde düzenlenen nöbet eyleminde avukatlar, "Avukatlar soruyor 50 bin kişi neden öldü? Depremde yaşamını yitirenler için Adalet Nöbetindeyiz" yazılı pankart taşıdı. Nöbet eyleminde konuşan İzmir Barosu Başkanı Sefa Yılmaz, yargılamalarda yaşanan hukuksuzluklara dikkat çekerek, "Depremde yaşamını yitirenlere otopsi bile yapılmadı. Eğer yapılmış olsaydı gerçek sorumlular ortaya çıkacaktı. Devletin ulaşması gereken yerlerde devletin olmadığını, insanların soğuktan donarak öldüğünü gördük" dedi.

'ADALET ENKAZ ALTINDA KALMASIN'

Aileler Adaleti Arıyor Platformu'ndan Avukat Gökeren Şahin ise, "Daha kayıplarımızı bulamamışken enkazları kaldırmaya geldiler, gerekli numunelerin alınması için enkazların başında bekledik. Bilirkişi raporlarını bekledik. Adliyede savcılar yoktu, savcıları bekledik. Evraklar kayboldu, bulunmasını bekledik. Yitirdiğimiz canlarımıza sebep olan şüpheliler aramızda gezerken acımızın hesabını sormayı bekledik. Dosyalarda tutuklu dahi yoktu, tutuklanmalarını bekledik" ifadelerini kullandı.

İhmali bulunan kamu kurum ve kuruluşları için soruşturma izinlerinin dahi verilmediğini dile getiren Şahin, “Mücadelemiz bitmedi, bugün burada sadece 6 Şubat’ta ölenlerin hesabını sormak için değil 6 Şubat’ta enkaz altında ölmeyen ancak hala insani bir yaşam bekleyen, depremden sağ kurtulan insanların haklarını sormak için bulunuyoruz, burada henüz depremi yaşamamış ancak bizi ölüme daha yaşamadan mahkum edenlerden dirençli kentler talep etmek icin bulunuyoruz. Birgün biz de enkaz altında kalıp bizim yerimize geride kalanlarımız adalet arayışında kalmak zorunda olmasın, adalet enkaz altında kalmasın diye bulunuyoruz” diye konuştu.