İzdiham Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Bülent Parlak vefat etti

İzdiham Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Bülent Parlak, geçirdiği kalp krizi sonucu vefat etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kültür, sanat, edebiyat alanında yayın yapan İzdiham Dergisi'nin kurucusu Genel Yayın Yönetmeni Bülent Parlak, evinde geçirdiği kalp krizi sonucu vefat etti. İzdiham Dergisi, Parlak'ın vefatını, sosyal medya hesaplarından yaptığı bir açıklamayla duyurdu. 

BÜLENT PARLAK KİMDİR?

Malatya'da sekiz çocuklu bir ailenin son çocuğu olarak dünyaya gelen Bülent Parlak, ilkokulu, ortaokulu ve liseyi Malatya’nın Konak beldesinde okudu. İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi'ni kazandı ve bir sene burada okumaya devam etti. O yıllarda staj için gittiği bir gazetenin reklam servisinde çalıştı. İletişim Fakültesi'ni bırakmak zorunda kalan Parlak, sonraki senelerde tekrar üniversite sınavına girerek Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi'ni kazandı. 

Şair 2010'da, o zamana kadar Dergâh dergisinde yayımladığı şiirlerini, 'Sevgili Huzursuzluğum' adlı şiir kitabında bir araya getirdi. 2012'de babasına ithafen yazdığı 'Yalnızlığın İcadı' adlı deneme kitabını, 2014'te 'Ricakeş', 2018'de 'Her Şey İçin Çok Geç' adlı şiir kitaplarını çıkardı.