İYİ Partili Zorlu'dan iktidara Hafize Gaye Erkan çağrısı: 'Gereğini yapın'

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan ve ailesi hakkındaki iddialara tepki gösteren İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, iktidara, "Gereğini yapın ve ülkemizin itibarını kurtarın" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, parti binasında yaptığı basın toplantısında gündeme yönelik açıklamalarda bulundu.

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Özkan'la ilgili iddiaları değerlendiren Zorlu, "Biz buradan siyasi iktidarı uyarıyoruz; Her şey daha da içinden çıkılmaz bir hal almadan gereğini yapın ve ülkemizin itibarını kurtarın. İYİ Parti olarak beklentimiz de Hafize Gaye Erkan ve ailesi hakkındaki iddialarla ilgili olarak milletimizin derhal aydınlatılması ve gereğinin yapılmasıdır" ifadelerini kullandı.

'BİR DAKİKA BİLE O GÖREVDE DURMAMALI'

Zorlu, bir basın mensubunun, 'gereği yapılsın' derken neyi kastettiğinin sorması üzerine, "Merkez Bankası işlevini yitirirse, doğrudan dış yatırıma ihtiyaç duyduğumuz böyle bir dönemde istikrarını ve ciddiyetini sürdüremezse bu en başta bizlerin, vatandaşların bu ekonomik dar boğazının genişlemesine sebep olacaktır. Milletimizi bu iddialar karşısında tatmin edici bir cevapla aydınlatamıyorsanız; 'gereği' dediğim ifade, o Merkez Bankası Başkanının bir dakika bile o görevde durmamasıdır. Bunu milletimizin bu büyük sorunlardan bir an önce çıkabilmesi için bir sorumluluk, zorunluluk olarak görüyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

'ANKARA ADAYI KISA SÜRE İÇİNDE AÇIKLANACAK'

Zorlu, partisinin İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediye başkan adaylarını ne zaman açıklayacağına ilişkin de "Artık son aşamaya gelindi. Çalışmalar neredeyse tamamlandı. Öncelikle çok kısa bir süre içerisinde, günler içerisinde Ankara adayımızı milletimizin takdirlerine sunacağız. Sonra da İstanbul adayımızı açıklayacağız" dedi.

(HABER MERKEZİ)