İYİ Partili Usta şikayet etti, Tarım Bakanı makine sözü verdi

Samsun'da kenevir üretimi için Vezirköprü ilçesi pilot bölge seçilirken hasat makineleri olmadığı için üreticilerin ilkel şartlarda elle hasat yaptıkları ortaya çıktı. İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Erhan Usta konuyu meclis gündemine taşıdı, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, üreticilere makine sözü verdi.

Google Haberlere Abone ol

SAMSUN- Samsun'un Vezirköprü ilçesine bağlı Narlısaray Mahallesi'nde 460 dekar alanda geçtiğimiz yıl kenevir hasadı yapıldı. Kenevir üretiminde Tarım Bakanlığı tarafından pilot bölge seçilen Vezirköprü ilçesinde ise üreticilerin Kenevir Hasat Makinesi olmadığı, bu nedenle ilkel şartlarda elle hasat yaptıkları gündeme geldi.

SİYASİLER DE ELLE HASAT YAPMIŞTI

Geçtiğimiz yıl Vezirköprü ilçesinde yapılan kenevir hasat töreninde Samsun eski Valisi Osman Kaymak, Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, AK Parti Samsun İl Başkanı Ersan Aksu'da üreticilerle birlikte elle kenevir hasadı yapmıştı.

TBMM Plan Bütçe Komisyonu toplantısında Vezirköprü ilçesinde kenevir hasadı yapan üreticilerin Kenevir Hasat Makinesi olmadığını söyleyen İYİ Parti Ekonomi Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erhan Usta, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'ye seslenerek "Sayın Bakanım, Türkiye'de kenevirle ilgili hasat makinesi yok biliyor musunuz? Vezirköprü'de bir tane hasat makinesi yok. Elle hasat etmek, tohumunu elle ayıklamak o kadar zor ki" dedi.

TARIM BAKANI HASAT MAKİNESİ SÖZÜ VERDİ

Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli ise Erhan Usta'nın Kenevir Hasat Makinesi ile ilgili şikâyeti üzerine Plan Bütçe Komisyonunda "Erhan Bey’in bir talebi vardı hasat makinesiyle ilgili, TAGEM’in de bir çalışması var, bir tane Samsun’a tahsis edebiliriz" diyerek Samsun'un Vezirköprü ilçesi için kenevir hasat makinesi sözü verdi. (DUVAR)