İYİ Partili Türkoğlu: Bir Ruhsar Pekcan vakası da Bursa'da

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Aktaş’ın danışmanı Ferhat Murat’ın sorumlu müdür olduğu Sinerji Limited Şirketi’ne para aktarılmasıyla ilgili iddialar Meclis’e taşındı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi
Google Haberlere Abone ol

BURSA - İYİ Parti Bursa İl Başkanı Selçuk Türkoğlu, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın danışmanı Ferhat Murat’ın sorumlu müdür olduğu Sinerji Limited Şirketi’ne düzenli olarak para gönderdiğini iddia etti.

“Bir Ruhsar Pekcan vakası da Bursa’da” diyerek açıkladığı Türkoğlu’nun iddiasını TBMM Grup Başkanı Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu, Meclis’e taşıdı.

BELEDİYEDE DANIŞMAN ŞİRKETTE SORUMLU MÜDÜR

Türkoğlu, Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2020 Yılı Bütçesi Denetim Raporu’na göre,

Ferhat Murat

Büyükşehir Belediyesi Danışmanı Ferhat Murat’ın ‘sorumlu müdür’ olarak göründüğü Sinerji adlı şirkete belli miktarlarda ödeme yapıldığını söyledi. Şirkete, 4 Mayıs 2020 tarihinde 34 bin 500 TL, 4 Haziran 2020 tarihinde 34 bin 500 TL, 29 Eylül 2020 tarihinde 34 bin 500 TL, 17 Aralık 2020 tarihinde 34 bin 500 TL olmak üzere toplamda 141 bin 600 TL ödeme yapılmış.

 

DANIŞMAN İDDİALARI YALANLADI

Danışman Ferhat Murat, Türkoğlu’nun iddialarının gerçek dışı olduğunu belirterek, kuruluş sürecinde ortaklığı bulunduğu şirkette 29 Mayıs 2013 tarihinden itibaren hissesi olmadığını açıkladı. 17 Ekim 2020 tarihinde belediyede danışmanlık görevine başladığını ifade eden Murat, göreve başladığı günden sonra belediye ve şirket arasında iş anlaşması yapılmadığını savundu. Murat, açıklamasına, 5216 sayılı Büyükşehir Belediye Kanunu'na göre “başkan danışmanı” olarak görev yapanların ticari faaliyetlerini sonlandırması gibi bir zorunluluk olmamasına rağmen herhangi bir şirkette şahsına ait bir ortaklığının da bulunmadığını ekledi. Selçuk Türkoğlu, Belediye Başkanı Danışmanı Ferhat Murat’ın “sorumlu müdürlük” sıfatıyla Sinerji şirketinde tek yetkili olduğunu Ticaret Sicil Gazetesi nüshasıyla belgelendirmişti.

‘DENETLEME YA DA SORUŞTURMA BAŞLATILDI MI?’

TBMM Grup Başkanı Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yazılı olarak cevaplandırılması talebiyle konuyu Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne taşıdı.

İsmail Tatlıoğlu

Tatlıoğlu, “Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın resmî maaşlı danışmanı Ferhat Murat'ın sorumlu müdür olduğu Sinerji şirketine son dört yılda kaç para ödendi?” diye sordu. Tatlıoğlu, soru önergesinde kamuoyunun konu ile ilgili olarak aydınlatılmasının zorunlu hale geldiğini savundu. Bakan Soylu’ya 5 soru yönelten Tatlıoğlu, şirkete son dört yıl içinde hangi tarihlerde, hangi ödemelerin yapıldığını, danışman Ferhat Murat’ın maaşının ne kadar olduğunu, belediye iştiraklerinden şirkete yaptırılan işler ve ödenen meblağın tutarını, konu hakkında herhangi bir denetleme ya da soruşturmanın başlatılıp başlatılmadığını sordu. Tatlıoğlu, son olarak, “Üst düzey kamu görevlilerinin mal varlıklarının hukuki düzenlenmesine ilişkin bir çalışmaya vesile olacak mıdır?” sorusunu yöneltti. (DUVAR)