İYİ Partili Türkkan: Karteller çiftçinin kanını emiyor

İYİ Partili Lütfü Türkkan, İklim Yasası teklifini eleştirerek, "Gübre kartelleri, komisyoncular ve fiyatları belirleyen kartelleşen süpermarketlerin çiftçinin kanını emiyor" dedi.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, İklim Yasasıyla çiftçiye son darbenin indirileceğini söyledi. Türkkan, konuyla ilgili açıklamasında, “Meclis açıldığında, Avrupa’nın Türkiye’ye dayattığı İklim Yasasını iktidar hayata geçirmeyi planlıyordu. Ancak sanayiden tarıma Türkiye’nin üretim gücünü kısıtlayacak olan bu ekonomik pranga yasasını yerel seçimlerden sonrasına bıraktılar.  Niye yerel seçimlerden sonrasına bıraktıklarını anlamak için haberlerde ve sosyal medyada gördüğünüz Avrupalı çiftçilerin isyanını izlemeniz yeterli” dedi.

Küresel anlamda çiftçilerin, insanların ucuz gıda talebi ve iklim yasası düzenlemeleri arasında sıkışıp kalmış durumda olduğuna değinen Türkkan, Türkiye’deki gübre kartelleri, komisyoncular ve fiyatları belirleyen kartelleşen süpermarketlerin çiftçinin "kanını emdiğini" belirtti.

Son dönemde ünlülerin yaptığı beslenme çağrılarını da eleştiren Türkkan, “Magazin programlarında, haberlerde ünlüler üzerinden tavsiyeler veriyorlar. Sağlıklı yaşam için buğday tüketmeyin, et tüketmeyin, süt ürünleri tüketmeyin diyorlar. İklim Yasasıyla çiftçilerimizi, sağlıklı yaşam diye de insanları şimdiden formatlamaya başladılar. Uzun vadede başımız çok ağrıyacak farkında değiliz” ifadelerini kullandı.