İYİ Partili Öztürk: Türkiye’de birinci olduğumuzda kimse ‘aaa’ demesin

İYİ Parti Ankara İl Başkanı Yetkin Öztürk, iddialı konuştu, oy hedeflerini açıkladı: Baskın seçime de hazırız. Ankara’da aldığımız yüzde 30’la Türkiye’de 1’inci olmanın fitilini ateşleyeceğiz.

'İYİ Taksi' projesinin ilk şoförü, Ankara İl Başkanı Yetkin Öztürk oldu.
Google Haberlere Abone ol

ANKARA- Seçim tarihi netleşmese de partilerin mutfakları 'yarın seçim olacak gibi' çalışıyor. Bir tarafta liderler bir tarafta parti örgütleri kampanyalarla seçim atmosferini oluşturuyor.

Seçim kampanyaları çerçevesinde ‘İYİ Taksi’ uygulamasıyla direksiyonun başına geçen İYİ Parti Ankara İl Başkanı Yetkin Öztürk, taksiye binen ilk müşteriyi parti üyesi yaptı. İYİ Partili Öztürk, sahadaki çalışmalarından seçim güvenliğine, cumhurbaşkanı adayı tartışmalarından iktidarın tutumuna kadar sorularımıza yanıt verdi.

‘SEÇMENİN VERDİĞİ OYU NAMUS OLARAK GÖRÜYORUZ’

Türkiye seçim hattına girmiş durumda. Bu aşamada partilerin örgütlerinde de seçim için hazırlıklar devam ediyor. Sizin hazırlıklarınız ne durumda?

Ankara’da 12 bin 650 sandığımız var. Öncelikle bizim için en önemli şey seçim güvenliği. Seçmenin, ‘Benim oyumun güvenliğini kim sağlayacak’ sorusunun cevabını siyasi partiler vermek zorunda. Biz seçmenin verdiği oyu namus olarak görüyoruz. Millet İttifakı olarak bu süreçte, genel merkezimizle birlikte, tüm eğitimlerimizi tamamladık. İlimizde şu anda seçim güvenliğiyle ilgili yüze yakın arkadaşımız ilçelerde eğitimler veriyor. Sandıklarımız da bugün itibarıyla her hafta güncelleniyor. Şu anda Ankara’da görevlendirmelerde yüzde 90’a ulaştık. Bunların tamamı da güncel.

‘YAZ SEFERBERLİĞİ BAŞLATTIK’

Kasım ayı gibi bir baskın ya da erken seçimde hazırsınız o halde?

Ani bir seçim, baskın bir seçim, adı neyse, hepsine hazırız. 30 Haziran tarihi itibarıyla sandıklarımızın tamamında yüzde yüz görevlilerimizi belirlemiş olacağız. 30 Haziran itibarıyla İYİ Parti’nin Ankara’daki 12 bin 650 sandıkta asil isimler belirlenmiş olacak. Bir o kadar yedeğini belirliyoruz. 18 bin de gönüllümüz var. Bu gönüllülerimiz de müşahitlik yapacak, sandığın başında duracaklar. Okul, koridor sorumlularımız ve her okulda bir hukukçumuz olacak. 1 Haziran- 1 Eylül arasında yaz seferberliği başlattık. Seçim ne zaman olursa olsun bu yaz son yazımız. Bu seferberliğimizde, Ankara milletvekillerimiz, disiplin kurulumuz, Ankara il ve ilçe yöneticilerimizle tam sahadayız. Haftada zorunlu iki gün çalışıyoruz. Bazı ilçelerimiz üçe çıkardı. Bu yazı oturarak değil koşarak geçirmek zorundayız. Bütün merkezlerde üreticilerimizi geziyoruz ve çalışıyoruz.

‘KÜÇÜK ESNAF SOS VERİYOR’

Hazırlıklarınızın ay sonunda tamam olacağını söylediniz. Peki siz erken bir seçim bekliyor musunuz?

Şahsi olarak baskın bir seçim bekliyorum. Tüm işaretler ona doğru gidiyor. Sürdürülebilir görünmüyor. Uzun yıllardır siyaset yapan biri olarak söylüyorum, ben böyle bir döneme hiçbir zaman tanıklık etmedim. Bu ülke 94 krizini, 2001 krizini yaşadı. Ben de ticaretle uğraşan birisiyim. İnsanlar altı ay-bir yıl içinde kendini toparladı ve hayatına devam etti. Şu anda üreticilerimiz, sanayicilerimiz kan ağlıyor. Sahada arkadaşlarımız tek tek sanayi tesislerini geziyor, hepsi kapanma tehlikesiyle karşı karşıya. Küçük esnaf SOS (Acil durum sinyali) veriyor. İktidarın bu saatten sonra seçim kararı alması kimseye sürpriz gelmesin.

‘HİÇBİR ÖNYARGIYA ŞAHİT OLMADIM’

‘İYİ Taksi’ adı altında bir kampanya başlattınız. Direksiyona geçerek müşterilerle konuşuyor, sorunlarını dinliyorsunuz. Bu proje nasıl gelişti?

Ben projeler geliştirilmesini ve uygulanmasını çok seven biriyim. Gençlik kolları arkadaşlarımıza toplantılarda “projeyle gelin” derim. Birinci projemiz sarı taksiydi. Arkadaşlarımız Tunalı’da bir durakla görüştü. Yolcumuzu aldığımızda kendisini nereye bırakıyorsak yakındaki taksi duraklarını da ziyaret ediyoruz. O taksicilere “İlk yolcunuzu bize verir misiniz” diyoruz. Biz o yolcuyu alıp gideceği yere ücretsiz bırakıyoruz. Müsaadesiyle de görüntüsünü, konuşmamızı yayınlıyoruz. Yağmurlu Ankara’da 4,5 saat direksiyon salladık. Binen tüm yolcularımızda “İYİ Parti” dediğimizde gülümseme oluştu. Hiçbir ön yargıya şahit olmadım.

İLK MÜŞTERİYİ PARTİ ÜYESİ YAPTI

Taksinize ilk binen yolcunuzu da partinize üye yapmışsınız.

Evet, bunu da ilk defa sizinle paylaşıyorum. Kendisi avukat. Tunalı’dan aldık. Bulvara indiğimizde Genel Başkan Yardımcımız Bahadır Erdem hocamızın da öğrencisi olduğunu öğrendim. Adliyenin orada indi, kartvizitimi verdim. Tüm yolcularıma olduğu gibi ona da kahve içmeye beklediğimi söyledim. İki üç gün sonra il başkanımızı arayarak davetimize olumlu yanıt verdi. Geldi, sohbet ettik. Birkaç avukat arkadaşımız da buradaydı. Sohbetin sonunda “İlk yolcumuzsunuz, uygun olursa sizi üye yapmak istiyorum” dedim. Memnuniyetle karşıladı. Rozetini taktık. Sarı taksinin ilk yolcusu partimize resmi olarak üye oldu.

‘ANKARA’DA HEDEF YÜZDE 30’

İYİ Parti bir önceki genel seçimde yeni kurulmuş bir partiydi. 2018’deki seçimde Ankara’daki oy oranınız 12.1’di. Bugün bazı anketlere göre Türkiye genelinde yüzde 20 oy oranını yakaladığınız ifade ediliyor. Ankara’daki oy oranı hedefiniz nedir?

Şu anda Ankara’daki oy oranımız yüzde 24. Farklı firmaların Ankara’da yaptığı çalışmalara göre yüzde 22, 23, 25 çıkaranlar var. Ortalamasını ben size 24 olarak söyledim. Bizim Ankara’daki minimum hedefimiz yüzde 30. Bu da tarihe bugün not düşülsün. Ankara’da yüzde 30’u çok rahat göreceğiz. Ankara’da aldığımız yüzde 30’la Türkiye’de 1’inci olmanın fitilini ateşlemiş olacağız. Türkiye genelinde 21 bandındayız.

‘SEÇİM TARİHİNİ İLAN EDİN, BİR HAFTA İÇİNDE ADAYIMIZI ÖĞRENİN’

İYİ Parti lideri Meral Akşener, “Ben başbakanlığa adayım” dedi. 'Altılı Masa'nın beşinci toplantısı sizin ev sahipliğinizde 3 Temmuz’da 5. kez yapılacak.  Masanın cumhurbaşkanı adayı da merak konusu. İktidar kanadından da 'adayınızı açıklayın' baskısı var. Sahada seçmenler cumhurbaşkanı adaylığıyla ilgili neler diyorlar? Adayın açıklanması yönünde telkin var mı?

Çok fazla değil. Milletvekili adayları ya da belediye başkanı adayları ne zaman belli oluyor? Seçim takvimi ilan edildikten sonra adaylar adaylıklarını açıklıyorlar. Madem ülkede 2023 Haziran’ında seçim yapılacak, Cumhur İttifakı temsilcileri niye bizim adayımızı merak ediyor? Siz seçim takvimini ilan edin, bir hafta içinde adayımızı öğrenin. Vatandaşın önceliği ‘cumhurbaşkanı adayınız kim’ değil. Vatandaşın yüzde 10’u anca bunu soruyor. O da uzun sohbetli bir yerde konu açılıyor.

‘VATANDAŞ ‘MASAYI BOZMAYIN’ DİYOR’

Siyaset sürprizlere gebedir fakat Meral Akşener’in cumhurbaşkanı adayı olmayacağını sözlerinden hareketle biliyoruz. Altılı masanın cumhurbaşkanı adaylığı için öne çıkan ismin CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu olduğu ifade ediliyor. Siz Kılıçdaroğlu’nun adaylığına dair sahada ne tür geri dönüşler alıyorsunuz?

Cumhurbaşkanı adaylığına dair konuşulan yüzde 10’un içerisinde çok fazla isim zikredilmiyor. Sadece, “Masayı bozmayın” diyorlar. Vatandaş gerginlik istemiyor, “düzgünce adayınızı belirleyin” diyorlar. Vatandaş hepimizi çok titiz biçimde gözlemliyor. Hata yapılmasını istemiyor. Artık insanlar muhtaç oldukları tebessüme kavuşmak istiyorlar ve bunun yolunun da Millet İttifakı’ndan geçtiğini düşünüyorlar. Bize en büyük telkinleri bu. Yaşlı bir amcamız, “Sakın ha” diyor. Bunu liderler mutlaka çözecektir. Makulde buluşmak kadar keyifli ve kolay bir şey yoktu. Altılı masa makulü bulacaktır. 13’üncü Cumhurbaşkanı da Millet İttifakı’nın adayı olacaktır. Gururla da keyifle de ülke nasıl yönetilir gösterilecektir. Az kaldı.

‘İKTİDAR SURDA GEDİK AÇMAYA ÇALIŞIYOR’

Yani sahada Kılıçdaroğlu’nun adaylığına dair bir önyargı hissetmediniz.

Hayır hayır. Çok isim konuşulmuyor. Her yerde ne duyuluyor, “Cumhurbaşkanı adayı kim.” Vatandaşın içinde bize aday gerçekten sorulmuyor.

İktidarın tutumu da tam tersi. “Adayınızı açıklayın” açıklamaları ardı ardına geliyor.

El ovuşturuyorlar şu anda. Anadolu’da ona tırnak kaşıma derler. “Bir şey olsun da bir tarafa çekelim, bu masayı nasıl dağıtabilirim” derdindeler. Özetle surda gedik açmaya çalışıyorlar. Gediği açamayacaklar. Genel başkanımızın olduğu bir yerde kimse surda gedik açamaz. Boşa heveslenmesinler. En büyük arzuları masanın dağılması. Yok, buna müsaade etmeyiz.  

‘MAZLUMUN AHI BU DÜZENE ÖYLE BİR TOKAT ATACAK Kİ’

Sizce bu seçim sonuçlarını, kaderini ne belirleyecek?

Bu seçimle vatandaş, kendinden olanı görecek. Ana başlık tabii ki ekonomi. İktidarın görmediği bir derin yoksulluk yaşanıyor. İktidar sırça köşklerde oturmaktan aşağıda ne olduğunu görmüyor ve kenar mahallelerde biz varız. İyiler var. Ankara’da ihtiyaç sahipleri için bizim iki tane İYİ’lik Evi’miz var. Biz hobi olsun diye bu evleri açmadık. Buralarda her gün vatandaşlarımızı kıyafet olarak giydiriyoruz. Madem her şey çok güzel, bu İYİ’lik evlerinden kimler gelip giyiniyor? Vatandaş şunu görüyor artık. “Mazlumun ahı indirir şahı” derler ya. Mazlumun ahı bu düzene öyle bir tokat atacak ki, neye uğradıklarını şaşıracaklar. Herkes şunu iyi bilsin. Bu seçimin sürprizi İYİ Parti. Seçimde Türkiye genelinde yüzde 30’larda oy alıp birinci parti olduğumuzda kimse ‘aaa’ demesin. Emin adımlarla, alın terimizle geliyoruz.