İYİ Partili Özkan: AKP’lilerin Güney Kore ziyaretinde 356 kişi gidildiği halde otelde 507 kişi nasıl oldular?

İBB Meclisi'nde konuşan İYİ Partili Özkan, 2012'de yapılan ve 10.5 milyon sterline (124 milyon TL) mal olan geziyle ilgili sordu: "356 AKP'linin gittiği gezide otelde 507 kişi nasıl konakladı?"

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nin dün yapılan toplantısında AK Partili üyeler ressam  Gentile Bellini'ye ait olan ve 70 bin sterline alınan Fatih Sultan Mehmet tablosunun israf olduğunu belirterek İBB yönetimini eleştirdi. CHP Grup Başkanvekili Doğan Subaşı eleştiriler üzerine yaptığı konuşmada 2012'de AK Parti döneminde Güney Kore'ye yapılan tanıtım ziyaretini anlattı. Tanıtım faaliyetinin 10.5 milyon sterline mal olduğunu söyleyen Doğan Subaşı "Biz bununla 11 Fatih portresi satın alırdık. Üstelik harcırahlar bu maliyete dahil değil” dedi.

Doğan Subaşı'ndan sonra kürsüye çıkan İYİ Parti Grup Başkan Vekili İbrahim Özkan ise Sayıştay denetimine de takılan bir noktaya dikkat çektib İbrahim Özkan Güney Kore'ye 356 AK Partili'nin gittiğini ancak otelde 507 kişinin konakladığını anlatarak "Bu nasıl oldu?" sorusunu yöneltti. 

Özkan İBB'de yaptığı konuşmanın ilgili kısmını ise Twitter hesabından 'Akıllara zarar' başlığıyla şöyle paylaştı:

AKP’lilerin Güney Kore ziyaretinde 356 kişi gidildiği halde otelde 507 kişi nasıl oldular?

Sizi gidi sizi! Bingo!

İzleyin ve paylaşın! (HABER MERKEZİ)