İYİ Partili gençler Atatürk Havalimanı'nda: İhanetlerden sadece biri

İYİ Parti Gençlik Kolları üyeleri, Atatürk Havalimanı önüne giderek, 'Millet Bahçesi' için yıkım yapılmasını protesto etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- İstanbul Atatürk Havalimanı'nın 'Millet Bahçesi yapılacağı' gerekçesiyle yıkımına başlanmasına tepkiler sürüyor. 

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun bugün için eylem çağrısı yaptığı havalimanı önünde akşam saatlerinde de protesto vardı. 

İYİ Parti İstanbul Gençlik Kolları üyeleri Atatürk Havalimanı önünde basın açıklaması yaptı.     

İYİ Partili gençler adına yapılan basın açıklamasında "Bu yıkım girişimi AK Parti iktidarının, cumhuriyet miraslarımıza olan ihanetlerinden yalnızca biri" denildi. Açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Bugün, Ak Parti iktidarının bir klasiği haline gelmiş, Türkiye Cumhuriyeti mal varlıkları ve değerlerini ortadan kaldırma girişimlerinden biriyle daha karşı karşıyayız... İstanbul gibi bir metropolün tam göbeğinde, tüm ulaşım kolaylıklarıyla Doğu ile Batı arasında bir merkez görevi üstlenen havalimanımızın önce atıl duruma getirilişi, şimdi de göz göre göre heba edilmesi kabul edebileceğimiz bir şey değildir.

Bizler, AK Parti iktidarının cumhuriyet miraslarımıza olan düşmanlıklarına çoktandır aşinayız. AK Parti iktidarı ülkemizin güvencesi olan ve işleyen tüm kurumlarını birer birer gözden çıkarmış; şeker fabrikalarımızı, limanlarımızı, kağıt fabrikalarımızı, maden fabrikalarımızı, bankalarımızı hiç pahasına satmış, Türk Telekom’u dostu Hariri’ye 26 Milyar Lira’ya peşkeş çekmiş bir iktidardır. Devletin parça parça satılmasına göz yuman sayın Erdoğan, bugün de bu yıkımın sahibi olmakla övünürken 'Zafer Anıtı' olarak nitelendirdiği İstanbul Havalimanı yerine, tüm uçuşlarında varış noktasını Atatürk Havalimanı olarak tercih etmeye de devam etmiştir.

Sayın Erdoğan’ın şahsen kullanmayı tercih etmediği İstanbul Havalimanı, Ak Parti iktidarının Cumhuriyet miraslarına olduğu gibi doğaya da düşman olduğunun çok açık bir sembolüdür. Çok daha ucuz bir maliyetle Atatürk Havalimanı‘nın yolcu kapasitesi genişletilebilecekken, iki havalimanı yapılabilecek bütçeyle; mevcut ormanların üzerine, göçmen kuşların rotasına, doğayı katledecek biçimde İstanbul Havalimanı inşa edilmiştir. Karşılığı olmayan geçiş garantileriyle bir kez bile bu havalimanına yolu düşmemiş vatandaşlarımızın da cüzdanlarına göz dikilmiştir.

Bugün, Atatürk Havalimanı metro hattı hala İstanbul’un en işlek ulaşım hatlarından biriyken, Ak Parti iktidarı İstanbul Havalimanı’na gidecek doğru metroyu bile inşa edememiştir. Bu yıkım, bir metro durağını dahi doğru noktaya denk getiremeyen AK Parti iktidarının son çırpınışlarıdır. Bu yıkım, Atatürk’ün adından dahi ürken iktidarın son kıvranışlarıdır." (HABER MERKEZİ)