İYİ Partili Feridun Bahşi’den bakanlara 'FETÖ Borsası' sorusu

İYİ Parti Antalya Milletvekili Feridun Bahşi, Süleyman Özışık’ın binlerce kişinin dosyasını OHAL komisyonuna götürdüğü ve işe iadelerini sağladığı açıklamalarını Meclis gündemine taşıdı.

Feridun Bahşi
Google Haberlere Abone ol

ANKARA- İYİ Parti Antalya Milletvekili Feridun Bahşi, hakkında 'aracılık' iddiaları çıkan Özışık kardeşlerden Süleyman Özışık'ın'ın, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya ve OHAL komisyonlarına binlerce kişinin dosyasını götürdüğü ve bu kişilerin göreve iade edildikleri açıklamaları üzerine konuyu Meclis gündemine taşıdı.

Konuyla ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya ve Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’e soru önergesi veren İYİ Partili Bahşi, Özışık'ın bu tür karanlık işleri yürütmesine nasıl izin verildiğini sordu. Özışık’ın 'ülkede FETÖ Borsası olduğuna kanıt olacak nitelikte açıklamalar' yaptığını ifade eden Bahşi, her iki bakana verdiği önergede “Ülkede adaleti Türk yargısı değil, Süleyman Özışık mı dağıtmaktadır?” diye sordu.

'ÖZIŞIK REFERANSIYLA ‘İŞE DÖNENLER’ KİMLER ?'

Milletvekili Feridun Bahşi, önergesinde şu soruların yanıt bulmasını istedi:

1-Gazeteci Süleyman Özışık, FETÖ'den yargılanan, açığa alınmış kişilerin dosyalarını nereden eline geçirmektedir?
2- Gazeteci Süleyman Özışık hangi vasıfla bu dosyaları inceleyip kişinin masum olup olmadığına karar vermiştir?
3-Artık adaleti Türk yargısı değil de Süleyman Özışık mı dağıtmaktadır?
4-Türk yargısının verdiği beraat kararından sonra bile işine dönemeyen binlerce insan varken, bir gazetecinin bazı kurumlara telkiniyle kişileri işe iade ettirdiği doğru mudur?
5-Süleyman Özışık’ın ifade ettiği üzere “dosyasına bakıp ve masum olduğuna inanıp!” işe iade ettirdiği kişiler kimlerdir ve bu sayı kaçtır?
6- Süleyman Özışık’ın masum olduklarına inandığı bu kişilere isnat edilen suçlar nelerdir?
7-Eğer Süleyman Özışık’ın bu ifadeleri doğruysa gerçek mağdur ve masumların yargıya güvenlerinin yok olacağını düşünüyor musunuz?
8-Adalet Bakanlığı olarak bu ifadeler doğrultusunda yasal işlem başlatılmış mıdır?
9-Türkiye Cumhuriyet'inde FETÖ borsası olduğunu düşünüyor musunuz? (DUVAR)