İYİ Partili Çelik: Sabırlar tükendikçe CHP'ye mecbur değiliz sesleri yükseliyor

İYİ Parti Milletvekili Ahmet Çelik, CHP'li belediyelerin İYİ Partililerin taleplerini önemsemediğini, bu sorunun parti içinde "İttifaka mecbur değiliz" sözlerine sebep olduğunu ifade etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Millet İttifakı ortaklarından İYİ Parti'nin İstanbul Milletvekili Ahmet Çelik, partisinin CHP ile ittifaka mecbur olmadığını, İYİ Partili kişilerin taleplerinin CHP'li belediyelerce dikkate alınmadığını söyledi. 

Yeniçağ gazetesinden Arslan Tekin’e konuşan Çelik, belediye talepleri konusunda "Bu sorun, iki partinin iş birliğinde artık kangren hâline gelmiştir" dedi. Yeniçağ gazetesi imtiyaz sahibi de olan Çelik, İYİ Parti'de sabırlar tükenme noktasına doğru gittiğini belirterek "CHP ile ittifak kurmaya mecbur değiliz" seslerinin giderek yükseldiğini aktardı. 

20 Ocak'ta attığı tweetlerle CHP-İYİ Parti ittifakının tartışmaya açılmasına yol açan Çelik, CHP'nin İYİ Parti'ye milletvekili transferini hatırlattı ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na bu hareketi için teşekkür edildiğini belirtti. Çelik, yerel seçimlerdeki ittifakta ortakların tek başlarına seçime girecekleri bölge dağılımında CHP'nin iyi niyetli bir yaklaşımı olmadığını söyledi. Çelik, partisinin fedakarlık yaptığını ifade ederek seçim sonuçlarını gösterdi ve "İttifak ortakları arasındaki paylaşım adaletsizliği bu tablo ile net şekilde ortaya çıktı" dedi.

Çelik, seçimden sonra CHP'nin belediye başkanlarının İYİ Parti milletvekillerini, il, ilçe teşkilâtlarını unutup yok saydıklarını iddia ederken, "İYİ Parti CHP ile ittifak kurmaya mecbur değildir" dedi. Çelik, "Mevcut sorun ortadan kaldırılmadan, Millet İttifakı olarak genel seçimlere girersek, cumhurbaşkanı adayı CHP'li olursa ve CHP'nin bu anlayışı sürerse seçmenimiz genel seçimlerde İYİ Parti'ye oy verir ve çalışır, ancak cumhurbaşkanı adayı ile ilgili oy vermemeyi tercih edebilir" diye konuştu.

TWEETLERİ TARTIŞMA YARATMIŞTI

İYİ Partili Çelik, 20 Ocak'ta sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarda şu ifadeleri kullanmıştı:

"2019 mahalli seçimlerinde, başta İstanbul ve Ankara olmak üzere AKP'nin kaleleri Millet İttifakı (İYİ Parti ve CHP) tarafından kazanıldı.
Ancak, CHP'li belediyeler ve başkanları (özellikle İstanbul Büyükşehir Belediyesi) Millet İttifakı çatısı altındaki ittifak ortakları İYİ Parti'nin oyları ile seçildiklerini unutmuş görünmektedirler.
Bu belediyeler ve başkanları; İYİ Parti il ilçe teşkilatlarını ve milletvekillerini yok sayıp herhangi bir konuda istişare etmekten bile imtina etmektedirler.
İYİ Parti, ittifak gereklerine her türlü saygıyı gösterip bu iş birliği için her türlü gayreti sürdürürken CHP'li belediye ve belediye başkanlarının bu tavrı asla kabul edilemez.
Aynı yaklaşımı, 2023 Cumhurbaşkanlığı ve TBMM seçimlerini Millet İttifakı'nın kazanmasından sonra da devam edeceği ortadadır.
Bu sebeple, 2023 seçimleri için İYİ Parti ve CHP'nin yapacağı ittifak müzakerelerinde CHP'nin bugünkü tavrı belirleyici olacaktır." (HABER MERKEZİ)