İYİ Parti'den kurultay sonrası CHP ile ittifak iddiasına yalanlama

İYİ Parti Sözcüsü Kürşat Zorlu, CHP'nin kurultayında gerçekleşmesi olası bir değişiklik durumunda partisinin CHP ile ittifak yapabileceğine yönelik iddiaları yalanladı.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında 21 Ekim Cumartesi günü Ankara Atatürk Spor Salonu’nda gerçekleşecek etkinliğe dair bilgi verdi ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in partisinin Millî Yükseliş Beyannamesi’ni açıklayacağını söyledi.

CHP KURULTAYI SONRASI İTTİFAK İDDİALARINA YALANLAMA

Basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Zorlu, CHP'nin kurultayında gerçekleşmesi olası değişiklik durumunda partisinin CHP ile ittifak yapabileceğine yönelik iddialara ilişkin, “Bir başka partinin kongresi ile ilgilenmiyoruz. Bunu CHP kadrolarına, seçmenlerine bir haksızlık olarak değerlendiririz. Ancak bununla birlikte çok netiz. Kongreden çıkacak sonuçla bizim kararımız arasında hiçbir ilişki yoktur. İYİ Parti, Genel İdare Kurulu’nun kararı doğrultusunda 81 ilde adaylarını çıkaracak ve rekabette bu öncülüğü milletimize yapacaktır” dedi.

'NE HAMAS FİLİSTİN HALKINI; NE İSRAİL YÖNETİMİ, İSRAİL HALKINI TÜMÜYLE TEMSİL ETMEKTEDİR'

Filistin-İsrail arasında devam eden çatışmalara ilişkin de “Yapılan itidal çağrılarına tarafların cevap vermemesi durumunda Ortadoğu’yu, uzun süreli ve kanlı bir çatışmanın içerisine sokabilecek gelişmelerle karşı karşıyayız. İsrail’in, bir karşı propagandayla meşru göstermeye çalıştığı ve Gazzeli sivilleri hedef aldığı insanlık dışı eylemleri kınıyoruz. Bununla birlikte unutmamak gerekir ki, gelişen olaylar karşısında ne Hamas, Filistin halkını; ne de bugünkü İsrail yönetimi, İsrail halkını tümüyle temsil etmektedir” ifadelerini kullandı.

'TÜRKİYE YENİ BİR GÖÇ HAREKETLİLİĞİYLE KARŞI KARŞIYA KALABİLİR'

Güçlünün hukukunun değil, hukukun gücünün hakim olduğu bir çözümün konuşulması gerektiğini vurgulayan Zorlu, “Türkiye’yi ilgilendiren önemli boyutlardan birisi de çatışmaların yayılarak öncelikle Lübnan, Suriye ve diğer bölge ülkelerini etkileme potansiyelidir. Bu sebeple Türkiye, hem çatışma sahasının bu noktaya evrilmesine hem de Suriye’de Türkiye’nin zaten var olan güvenlik tehdidini daha da derinleştirecek bir hal almasına engel olmalıdır. Zira bölgeden dışarı kaçış eğilimi artacağı gibi Türkiye yeni bir göç hareketliliğiyle karşı karşıya kalacaktır” değerlendirmesini yaptı.

GENEL BAŞKANLAR BİLGİLENDİRİLSİN ÇAĞRISI

Dışişleri Bakanlığı’nın, konuyla ilgili şu ana kadar sergilediği duruşu memnuniyetle karşıladıklarını, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın TBMM’ye gelerek yaptığı bilgilendirmeyi önemli bulduklarını söyleyen Zorlu, meseleyi partiler üstü konumda tutmak adına Meclis’te grubu bulunan siyasi partilerinin genel başkanlarına da gidilerek konunun aktarılmasının faydalı olacağını ekledi.