İYİ Parti'de liste krizi: Akşener tepkili milletvekilleriyle görüşecek

İYİ Parti lideri Meral Akşener, kurultayda “oy verilmeyecekler” listesi iddialarına tepki gösteren vekillerle görüşecek. Listede ismi bulunan İsmail Koncuk, “Dileriz sonuçları itibarıyla da olumlu adımlar atılabilsin. İYİ Parti siyaset simsarlarının kirli operasyonlarına yem edilecek bir siyasi teşekkül değildir” dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 2'nci Olağan Kurultay'da Genel İdare Kurulu (GİK) üyeliği seçimi için delegelere "oy verilmeyecekler" listesi gönderildiği iddialarıyla başlayan tartışmada, listeye tepki gösteren milletvekilleriyle görüşme kararı aldı.

Partinin dün yapılan TBMM grup toplantısının ardından tepkili milletvekillerine haber gönderen Akşener'in, bugün Adana Milletvekili İsmail Koncuk, Antalya Milletvekili Feridun Bahşi, İstanbul Milletvekilleri Ahmet Çelik ve Hayrettin Nuhoğlu ile görüşeceği ifade edildi.

KONCUK: KİRLİ BİR OPERASYON

"Oy verilmeyecekler" listesinde ismi bulunan İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk, Akşener'in görüşme kararını olumlu bulduğunu söyledi.

Koncuk, listeyi partinin kuruluş amaçlarına uygun olmayan, son derece kirli ve asla kabul edilemeyecek bir operasyon ve aynı zamanda genel başkanın iradesine yönelik bir hareket şeklinde anlamak gerektiğini belirtti.

'KİMİN YAPTIĞINI YA AÇIKLAYACAKLAR YA DA BEDELİNİ ÖDEYECEKLER'

Listede yer alan kişilerin birçoğunun kurucular kurulu üyesi olduğuna dikkati çeken Koncuk, şunları söyledi:

"Bu insanların teşkilat nazarında hakarete uğraması, aşağılanması anlamına gelecek olan kara listeleri yapmak kimsenin hakkı da haddi de olamaz. Genel Başkanımızın bundan rahatsız olan milletvekilleriyle ayrı zamanlarda yüz yüze görüşerek kanaatlerini alması, taleplerini dinlemesi son derece olumlu bir adımdır. Dileriz sonuçları itibarıyla da olumlu adımlar atılabilsin. İYİ Parti siyaset simsarlarının kirli operasyonlarına yem edilecek bir siyasi teşekkül değildir.”

Listeyi oluşturanların açıklanmasını isteyen Koncuk, “Bu operasyonu kim, neden yaptı? Sebepleri neydi? Ya bunu kamuoyuna açıklayacaklar çıkıp izah edecekler ya da hiçbir samimi partili kardeşimizin kabul edemeyeceği bu operasyonu yapanlar bunun bedelini ödeyecekler” dedi. (ANKARA/AA)