İYİ Parti'de bildiri atışması: 'AKP, AKP’ye bu kadar yardımcı olamadı'

Yavuz Ağıralioğlu'nun emekli amirallerin bildirisiyle ilgili sözlerine İYİ Parti Kurucular Kurulu Üyesi İlay Aksoy "AKP bile AKP’ye bu kadar yardımcı olamadı” diyerek tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Emekli amirallerin Montrö Sözleşmesi ile ilgili bildirisine İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile İzmir Milletvekili Aytun Çıray'ın farklı tepkiler göstermesinin ardından, parti içinde bu konuda tartışma sürdü.

Twitter hesabından emekli amirallerin bildirisi için açıklamada bulunan İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, “Millet iradesine yönelik her türlü darbe, tehdit ve imaya dair tavrımız belli, duruşumuz nettir” ifadelerini kullandı.

Ağıralioğlu’nun, bildiri için “Darbe” ifadesini kullanmasına İYİ Parti Kurucular Kurulu Üyesi İlay Aksoy tepki gösterdi. Aksoy, “Sn.Yavuz Bey kullandığınız dil ne kadar tanıdık geliyor! Açıklamanın tam olarak neresinde “Darbe” ima edilmiş diye yaptığınız laf kalabalığın arasından açıklar mısınız? AKP bile AKP’ye bu kadar yardımcı olamadı” diye yazdı. 

İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı Aytun Çıray, "Bildirinin altına imzamı atarım" demiş, Genel Başkan Meral Akşener ise bildiri için "Zevzeklik" ifadesini kullanmıştı. ((HABER MERKEZİ)