İYİ Parti Sözcüsü Zorlu: Referandum değil hesap verme gününün gelmesini istiyoruz

İYİ Parti Sözcülüğü’ne getirilen Kürşad Zorlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın referandum çağrısına karşılık seçim sandığını işaret etti.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - İYİ Parti Sözcülüğü’ne getirilen Prof. Dr. Kürşad Zorlu gündeme ilişkin ilk açıklamasını partisinin genel merkezinde yaptı.

Anayasa değişikliği ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın referandum çağrısına değinen Zorlu, "Biz bu hususta ve diğer tüm tartışmalı meselelerde, temel kaygımız ve hedefimiz, millet iradesinin tecellisi ve vatandaşlarımızın makul çoğunluğunun meselelere bakış açısıdır. Bu bakış açısını her fırsatta ortaya koyacağız. Özetle milletimizin beklentisi nedir, bu konuda milletimiz ne düşünmektedir, ne hissetmektedir; temel düsturumuz, hareket alanımız bununla ilişkili" dedi.

‘İYİ PARTİ’NİN ÜYE SAYISI 610 BİNE ULAŞTI’

İYİ Parti'nin 5’inci kuruluş yıl dönümü olduğunu hatırlatan Zorlu, bu nedenle düzenlenecek etkinliğin Bartın Amasra’da yaşanan maden faciasından dolayı ertelendiğini ifade etti. "Ülke sathında şu anda yaşanan heyecan, partimize olan teveccüh gerçekten son dönemde kaybolmaya yüz tutmuş umutları yeniden yeşertecek bir muhtevaya sahiptir" diyen Zorlu, "İnanıyorum ki bu heyecan dalga dalga bütün ülkemizi saracak ve Sayın Genel Başkanımızın önderliğinde Türk Milleti hak ettiği yönetime ve çıkış yoluna mutlaka kavuşacaktır. Bu süreç içerisinde sizlere sürprizlerimiz olacak. Bu konularda yeri geldiğince ben de sizlere bu sürpriz bilgileri paylaşmaya çalışacağım” diye konuştu.

İYİ Parti'ye yönelik ciddi bir üye başvurusu olduğunu kaydeden Zorlu, "Şu an itibariyle 610 bin rakamına ulaştığımızın özellikle altını çizmek istiyorum. Bunun önümüzdeki günlerde kat be kat ileri noktalara taşınacağına da inanıyoruz" ifadelerini kullandı.

'PARLAMENTER SİSTEMİN YENİDEN İNŞASI KONUSUNDA ATILACAK ADIMLARA DESTEK VERMEYE AÇIĞIZ’

Türkiye'de çok büyük bir ekonomik buhran ve sorunla karşı karşıya olduklarını belirten Zorlu, "Enflasyondaki artış, hayat pahalılığının bunun da önünde gittiğini biliyoruz. Yaklaşan kış aylarıyla vatandaşlarımızın daha da zor günlere hazırlandığını bizzat sahada yaşayan insanlar olarak gözlemliyoruz. Rakamlar da zaten bunu ortaya koyuyor" diye konuştu ve şöyle devam etti:

"Ülkemiz seçim sathı mailine girdiğimiz, milletimizin sandığı bu kadar özlediği ve istediği bir ortamda, biz referandumu değil bir an önce seçim sandığı ile milletimizin buluşturulmasını, hesap verme gününün bu şekilde gelmesini bekliyor ve istiyoruz. Ülkede yaşanan bu problemlerin sorumlusu mevcut siyasi iktidar, burada halkın sorunlarının gölgelenmesini, tartışmanın hiç olmayan, milletimizin temel sorunlarıyla ilişkili olmayan bir alana taşınmasını da İYİ Parti olarak asla izin vermeyeceğiz. Biz muhalefette olan bir parti olarak, yapıcı muhalefet anlayışımızı her fırsatta ortaya koyma gayreti içinde olacağız. Bu konuda şu ayrıntıyı da ifade etmek istiyorum; eğer gerçekten ülkede samimi bir Anayasa değişikliği planlanıyorsa, milletimizin hak ettiği bir anayasal olgunluk seviyesine ulaşması isteniyorsa; biz İYİ Parti olarak, şu an yaşadığımız sorunların temelinde en büyük etken olarak gördüğümüz mevcut yönetim sisteminin yeniden inşası ve bilhassa demokratik parlamenter sistemin yeniden inşası konusunda atılacak adımlara Türkiye Büyük Millet Meclisi zeminde destek vermeye açık olduğumuzu da ifade etmek istiyoruz.”