İYİ Parti Rize İl Başkanı Kürşat Hacısüleymanoğlu oldu

İYİ Parti Rize İl Kongresi'nde yeni İl Başkanı Kürşat Hacısüleymanoğlu seçildi. 540 delegeden 306'sının oyunu alan Hacısüleymanoğlu, "Partimizi Rize'de 1'inci sıraya taşımak için çalışacağız" dedi.

Soyhan Köseoğlu, Ayşegül Özyanık, Kürşat Hacısüleymanoğlu
Google Haberlere Abone ol

Fatih Saygın

RİZE - İYİ Parti'de kongre süreci bugün tamamlandı. Rize'de gerçekleşen kongrede avukat Kürşat Hacısüleymanoğlu yeni İl Başkanı seçildi.
Kent merkezinde bir düğün salonunda gerçekleşen kongreye İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kadın Politikaları Başkanı Ünzile Yüksel, Millet İttifakı partilerinin il başkanları, delegeler ve partililer katıldı. Mevcut Başkan Ayşegül Özyanık'ın aday olmadığı seçimde Kürşat Hacısüleymanoğlu ve Fındıklı eski İlçe Başkanı Soyhan Köseoğlu’nun listeleri yarıştı.
Adayların ve partililerin konuşmalarının ardından oy verme işlemine geçildi. 607 delegenin oy kullanma hakkına sahip olduğu seçimde 540 delege oy kullandı. Saat 17.00 itibariyle sandıklar açıldı. Kürşat Hacısüleymanoğlu oyların 306'sını alarak yeni il başkanı seçilirken Soyhan Köseoğlu 233 oyda kaldı. 1 oy ise geçersiz sayıldı.

HACISÜLEYMANOĞLU: İKTİDARA YÜRÜYECEĞİZ

Hacısüleymanoğlu, çok güzel geçen bir demokrasi şöleninin ardından göreve layık görüldüklerini söyledi. Artık teşkilat olarak seçim sürecine hazırlanacaklarını kaydeden Hacısüleymanoğlu, "Ekibimizle sahada var gücümüzle çalışıp İYİ Parti'yi Rize'de 1'inci sıraya taşımak için mücadele edeceğiz. İlimizin tüm sorunlarını güçlü bir muhalefetle gündeme taşırken tüm Türkiye'de olduğu gibi Rize'de de iktidara yürüyeceğiz" diye konuştu.